Landslagssjefen tror skøytetalent får gå verdenscup

Landslagssjefen tror Simen Spieler Nilsen fra Arendal klarer å kvalifisere seg til verdenscupen senere denne sesongen.

Simen Spieler Nilsen

Skøyteløperen Simen Spieler Nilsen fra Arendal er ifølge landslagstreneren høyaktuell til verdenscuprennet i Berlin.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Spieler Nilsen går ikke de to første verdenscupene, men håper å kvalifisere seg til verdenscupen i Berlin og Heerenveen.

Det betyr at Spieler Nilsen må gå raskt i kvalifiseringsløpet på Hamar i slutten av november.

Det har landslagssjef Sondre Skarli tro på at han klarer.

Har troen på verdenscup

– Han går 2,5 sekund raskere på 1500-meteren og syv sekund raskere på 5000-meteren sammenlignet med samme tidspunktet i fjor. Det var åpenbart ikke noen klaff for ham i fjorårets sesong, men de nye resultatene viser at grunnivået hans er et hakk høyere i år.

Landslagssjefen mener utviklingen lover godt for de forenstående verdenscupene. Han tror vi kommer til å se mye av Spieler Nilsen på skøyteisen fremover.

– Jeg synes Simen har hatt en bra stigning, så jeg håper den kan fortsette. I så fall tror jeg nok vi kan se ham på skjermen i nærmeste fremtid.

På pallen også?

– Det er nok en stund til ennå. Han er ikke på internasjonalt toppnivå foreløpig. Men dersom han etter hvert kommer med på lagtempo så får vi jo definitivt håpe det ender med pallen.

Sondre Skarli

Landslagstrener Sondre Skarli fra Dølemo er klar for en spennende sesong.

Foto: Kim Nystøl / NRK

Spieler Nilsen er for tiden i Calgary for å trene seg opp til verdenscupen.

– Nå er Simen seniorløper og må levere på lik linje som alle andre seniorløpere. Det er hardt, men han har tatt nye steg i det siste. Går han bra under kvalifiseringsrunden i Hamar, så er han klar for verdenscupen i Berlin. Og det tror jeg absolutt han klarer, avslutter landslagstreneren.

Ny landslagstrener

Det var mange som var kritiske da Skarli overtok som landslagssjef i mai. Den 28 år gamle treneren fra Dølemo mener fortsatt at han er rett mann for jobben som trener.

– Jeg føler meg som et godt valg for norsk skøytesport. Det tror jeg løperne er enige i, og til nå synes det har fungert bra. Det er en stor ære å få den rollen, og jeg forventer gode resultater fra skøyteløperne fremover.