Mener Risa må rive

Fylkesmannen i Vest-Agder mener eieren av entreprenørselskapet Risa må tilbakeføre hyttetomta i Mandal til gammel standard.

Tånes i Mandal

Ekteparet Risa har blant annet bygget sitt eget amfi ved hytta på Tånes. Fylkesmannen mener dette må fjernes. (Arkivfoto).

Foto: Line Oftedal Pedersen / NRK

Fylkesmannen mener ikke Mandal kommune bør gi ekteparet Bjørn og Kirsten Risa tilgivelse for de omfattende ulovlige byggearbeidene de har gjennomført i strandsona ved hytta deres på Tånes i Mandal.

Sprengte og bygget uten søknad

Etter klagebrev fra naboer oppdaget Mandal kommune i sommer at ekteparet fra Rogaland har utbedret en kulp, anlagt platting ved sjøen, laget et amfi, utvidet brygga og anlagt flere brede stier i hundremetersbeltet, uten å søke om tillatelse.

Ekteparet argumenterte med at utbedringene var så små at de ikke visste at de måtte søke.

– Mer privatisert

Risa har i ettertid søkt kommunen om å få beholde tiltakene de ikke har søkt om. Men fylkesmannens miljøvernavdeling mener terrenget må tilbakeføres mest mulig, slik at eiendommen framstår som før arbeidet startet, skriver avisa Lindesnes.

Fylkesmannen mener eiendommen i dag framstår som langt mer privatisert enn tidligere, i tillegg til at landskapet er endret.

Saken skal nå behandles av planutvalget i kommunen.

SE NYHETSSAK FRA I SOMMER:

Video nsps_upload_2009_7_10_8_51_9_521.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video fra juli 2009 ved å klikke på bildet: Ulovlige inngrep i strandsona