NRK Meny
Normal

Mener ny storkommune må hete Kristiansand

Ordfører i Songdalen, Johnny Greibesland, er ikke i tvil om hva den nye storkommunen skal hete. I dag ble det foreløpige utkastet for sammenslåing sendt ut til de fem kommunene.

Johnny Greibesland

Ordfører Jonny Greibesland i Songdalen kommune leder arbeidet mellom forhandlingsutvalgene.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Om Birkenes, Lillesand, Kristiansand, Søgne og Songdalen slås sammen, mener Greibesland at storkommunen skal hete Kristiansand.

– Det sier nesten seg selv at navnet blir Kristiansand, sier Greibesland til NRK.no.

Han mener også det er naturlig at kommunens nye rådhus blir liggende i Sørlandets hovedstad.

– Kristiansand er den desidert største kommunen, og den ligger også geografisk i sentrum av den området. Men jeg vil understreke at vi også skal ha stor aktivitet ved de andre av dagens rådhus, sier Greibesland til NRK.no.

Et skritt nærmere storkommune

Tirsdag ettermiddag ble det foreløpige utkastet til intensjonsavtalen sendt ut til politikerne i de fem kommunene.

Utkastet er utarbeidet etter innspill fra forhandlingsmøtet mellom kommunene før jul.

– Fram mot neste møte i slutten av januar vil politikerne jobbe videre lokalt med forankring og videre bearbeidelse av utkastet slik det fremkommer så langt, sier Johnny Greibesland, som er ordfører i Songdalen og som leder arbeidet.

Kommunestyre med 77 representanter

I intensjonsavtalene står det skrevet at den nye storkommunen styres av et kommunestyre med inntil 77 medlemmer. Videre står det at storkommunen skal ha bydeler med politisk valgte organer.

– Vi understreker at dette er et foreløpig arbeidsutkast og at beslutningen om kommunene er for eller mot sammenslåing ikke vil fattes på dette grunnlaget, men på basis av et endelig forslag som etter planen skal være klart i slutten av februar, sier Greibesland.

Laster kart, vennligst vent...