Mener de Ruiter bør få fortsette

På tross av at han ble vraket av flere lokallag, foreslås Freddy de Ruiter som Aust-Agder APs førstekandidat ved stortingsvalget neste høst.

Freddy de Ruiter

Freddy de Ruiter er ønsket på toppen av valgslista i Aust-Agder Arbeiderparti. Det endelige nominasjonsmøtet holdes 1. desember.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Nominasjonskomiteen har etter høringsrunder kommet frem til at nåværende stortingsrepresentant de Ruiter bør få sjansen til å fortsette på Stortinget.

Vraket av sju lokallag

Freddy de Ruiter har støtte fra åtte av 15 kommunelag i Aust-Agder. Sju kommunelag har enten vraket de Ruiter eller har ham på tredjeplass.

Ingen av lokallagene i de fire kommunene som har søkt overgang til Vest-Agder vil ha de Ruiter som toppkandidat til stortingsvalget i 2013. Årsaken er blant annet at de mener at stortingspolitikeren har jobbet mot en sammenslåing av de to Agder-fylkene.

De Ruiter er heller ikke førstevalget i Åmli og i Vegårdshei.

De Ruiter er likevel nominasjons­komiteen sitt førstevalg. Line Vennesland og Tellef Inge Mørland foreslås på plassene bak.

Det endelige listeforslaget sendes nå ut til kommunepartiene for endelig behandling og valg av utsendinger til nominasjonsmøtet 1. desember, der endelig nominasjon vil finne sted.