NRK Meny
Normal

Måtte skrape is av bilruta

Folk lengst nord i Setesdal i Aust-Agder våknet i dag til is på bilrutene.

Sommerliv på Sørlandet kan også bety å våkne til frost. Natt til i dag var nemlig den kaldeste julinatta på over 10 år i indre strøk, og på Hovden var det nesten fire minusgrader.

«17.juli og me skrapar is av ruta ❄️ Heilt normalt at Hovden har frostnettar kvar einaste mnd gjennom året

Det skriver Grete Breivik på bildet som er merket med emneknaggen #nrksørlandet på Instagram.

Måtte skrape

– Det var litt før klokka sju i dag tidlig, at jeg ble nødt til å skrape is, sier Breivik uten å være veldig overrasket:

– Det er ikke helt unormalt. Jeg har opplevd frostnetter i juli før om årene også.

Da sola først tok tak, ble det både varmt og godt sommervær.

Flere steder med frost

Også andre steder i innlandet har det vært en uvanlig kald natt. På Kvamskogen utenfor Bergen våknet folk til to varmegrader, og behov for å skrape is av bilrutene.

– Det har vært veldig kaldt, og trulig den kaldeste julinatta i indre strøk på 10–15 år, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Vestlandet, Geir Ottar Fagerlid.

I Etnedal i Valdres var det i dag, 0 grader klokken fem i dag tidlig. Det fortalte lastebilsjåfør Odd Geir Brateng til P4.

Flere steder i landet har det vært kuldegrader i natt

– På fjellstasjonene på Sørlandet har det vært minusgrader i natt. Hovden har hatt -3,7 grader, sier vakthavende meteorolog, Ingrid Bentsen, til VG.

Hun trekker også fram Rena i Hedmark som eksempel på kuldegrader mot null også lenger ne i høyden. Der ble det målt 0,8 grader.

Laster Instagram-innhold