Måtte reddes fra brennende båt

To personer ble reddet fra den brennende fiskebåten "Sjøvik" 40 nautiske mil sør for Kristiansand i natt.

Fiskebåten Sjøvik

Her ligger 'Sjøvik' forlatt etter brannen. Båten skal hjelpes til land av ei anna fiskeskøyte fra Flekkerøy.

Foto: Redningsskøyta "Ægir"

To fiskere fra Flekkerøy i Kristiansand kom uskadd fra det, da tråleren deres begynte å brenne i Skagerrak ved 01.30-tida natt til onsdag.

De to ble evakuert med helikopter fra den 90 fot store tråleren fra Flekkerøy og ble sendt til observasjon på Stavanger Universitetssjukehus.

Martin Andås var en av de to fiskerne ombord. han kunne onsdag formiddag kjøre hjem etter ei dramatisk natt.

– Det er klart at det oppleves dramatisk når det er natta og det brenner og du mister strømmen. Men det kom fort til andre båter rundt oss, så det var betryggende, sier Andås.

Da det begynte å brenne fikk de to først slukket brannen, men så blusset den opp igjen.

– Og siden helikopteret var der, ville de ta oss opp, sier Andås.

(Artikkel fortsetter under kart)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ble fraktet til sykehus

Redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, sier situasjonen var såpass alvorlig at helikopteret valgte å få løftet fiskerne av båten.

– Det var uvisst om det var tilrådelig å bli ombord i båten. Det var fortsatt ulmebrann da redningshelikopteret var der ute. Vi vet ennå ikke hvorfor brannen startet, sier Øversveen.

I tillegg til Hovedredningssentralen, bisto også andre fiskefartøy i området i aksjonen. Også redningsskøyta "Ægir" gikk ut fra Mandal, og Hovedredningssentralen hadde også kontakt med den danske redningstjenesten som var klar til å stille et redningshelikopter til disposisjon.

De to fiskerne ble altså tatt med til Stavanger Universitetssjukehus for en sjekk, mens fiskebåten ble liggende på stedet der brannen startet, under oppsikt av Kystverket.