NRK Meny
Normal

Måtte berge to båter på sjøen i dag

Redningsskøytene i Arendal og Farsund berget i dag to båter fra å drive på land etter motorstopp. I båtene var det folk.

Berget mellom Lyngdal og Farsund

To ganger måtte redningsselskapet rykke ut for å berge båter langs sørlandskysten i dag. Her fra oppdraget mellom Farsund og Lyngdal.

Foto: Redningsskøyta Ægir / Redningsselskapet

En båt med fire utenlandske fisketurister ble i ettermiddag berget på sjøen mellom Lyngdal og Farsund ved Kubbesteinen.

– Det var en del vind, liten kuling og det var 350 meter fra land. Det gjør det litt vanskelig for oss når vi får meldingen sent, sier skipsfører på «Ægir » i Farsund, Jarl Pedersen.

Båten hadde fått motorhavari og politiet meldte at båten var utenfor Korshavn i Lyngdal, men den ble funnet ved Ullerøya.

Politiet opplyser at ikke alle om bord brukte redningsvester.

Berget utenfor Fevik

Utenfor Fevik dro redningsskøyta « Inge Steensland » ut for å redde tre stykker som lå og drev i ei plastsnekke.

– De hadde fått kastet anker og feste i sjøbunnen da vi hentet dem, forteller skipper Magnar Opdal på redningsskøyta «Inge Steensland».

Den har base i Arendal, men seilte umiddelbart til havaristen som lå utenfor sjøen i Grimstad. Båten ble slept inn til Fevik. Også den båten fikk motorstopp og drev i sjøen.

– Det blåser sørøstlig laber til frisk bris. Det er litt ufyselig å drive inn til land, men vi klarte å unngå det, forteller Opland til NRK.