Han er klar for å lage mat til de norske OL-deltakerne i Beijing.
For femte gang skal kokk Trond Skogvoll fra Mandal lage mat til norske OL-håp.
Og ingenting er overlatt til tilfeldighetene når det skal tilberedes mat i Kina.
Både hotellet og kjøkkenet i precampen hvor flere av de norske skal bo, blir desinfisert og grundig rengjort for å hindre sykdom og magetrøbbel blant de norske OL-håpene.
- Og blir det gullmedalje i Beijing, så blir det kaker og grillparty, sier Skogvoll.
Mye grønnsaker
- De norske deltakerne skal få mat med masse gode grønnsaker, sier Skogvoll.
Han har i lang tid forberedt seg på å reise til Kina og lage mat til utøverne.
- Det er en krevende jobb og mye forberedelse spesielt når vi er i Kina hvor det er vanskelig å få med seg norsk mat inn i landet, sier Skogvoll.
Testet mat
Han har vært to ganger på befaring i Beijing for å undersøke forholdene og skaffe seg kontakter med matleverandører.
Han har også hatt kontakt med den norske ambassaden for å forhøre seg om hvilke leverandører av mat ambassade-kokkene bruker.
- Vi har tatt med oss mat fra ulike kinesiske leverandører hjem til Norge og undersøkt og analysert matvarene på forhånd for å sikre oss best mulig, sier Skogvoll.
Restaurant-forbud
Utøverne får beskjed om å spise maten som de norske OL-kokkene fra Olympiatoppen lager.
Ingen utøvere får lov til å spise kinsesisk mat på restauranter i Beijing før de er ferdige med sine OL-øvelser.
- Vi tar ingen sjanser og all mat som utøverne skal spise lager vi, sier Skogvoll, som legger til at utøverne helt sikkert kommer til å gå på kinarestaurant etter at de har konkurrert ferdig.
- Kinesisk mat i Kina er bare nydelig godt, sier han.
Ingen oppvask
Det norske apparatet gjør alt de kan for å unngå at noen skal bli matforgiftet.
All mat som de norske spiser blir servert på engangstallerkener og med engangsbestikk.
- Da unngår vi oppvask og reduserer muligheten for smitte ytterligere, sier Skogvoll med et smil.