NRK Meny
Normal

Marika Lejon fra Søgne på Sørlandstoppen med Gypsy Pop!

Fargerike og talentfulle Marika Lejon er nykommer på Sørlandstoppen med "Hard as Steel"

Marika Lejon

Foto: Ingolf Stokkeland

Foto: Ingolf Stokkeland

Marika Lejon

Foto: Ingolf Stokkeland

Foto: Ingolf Stokkeland

Denne gang presenterer vi en spennende artist, nemlig Marika Lejon (23) fra Søgne, som for tiden er i gang med nytt album "My Fire". Dette er et samarbeidsprosjekt mellom musikere og produsenter i Slovakia og Norge og ventes ferdig til sommeren. Den første singelen "Hard as steel" er utfordrer på Sørlandstoppen.

Gipsy Pop

Singelen "Hard as Steel" tar utgangspunkt i Marika Lejons egen musikalske stil som hun selv har gitt navnet Gipsy Pop. Marika understreker at sigøynernes, særegne, musikalske uttrykksform er lite kjent, men ikke desto mindre har den hatt stor påvirkning på både europeisk folkemusikk, klassisk musikk og jazz. Hun forsøker å formidle moderne popmusikk som er inspirert av denne fantastiske musikktradisjonen.

Marika Lejon
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Ungt talent

Marika deltok allerede som 16-åring i NM i rock i Oslo hvor hun ble kåret til beste vokalist. Hun har senere vært presentert på by:Larm i Kristiansand som yngste deltaker med eget materiale. Høsten 2006 var hun med i NRK's Kjempesjansen på TV, et program for unge musikktalenter, og i 2007 sang hun i delfinalen til Norsk Melodi Grand Prix i Alta.

Gipsy PoP utfordrer Jazz Pop

Marika Lejon utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av Janne Skuland etterfulgt av duoen Avalanche, Kim André Rysstad, Åsmund Åmli Band og Ivar Bryn Isaksen. Sørlandstoppens jury avgjør sammen med lytternes egne poeng rekkefølgen på lista.

Rekkefølge for SMS-avstemning til 23.april begynner fredag 18. og fram til programslutt

Stemmeliste

1. Cute Little Car / Janne Skuland

2. Two Monkeys (on the Roof) / Avalanche

3. Soldaten / Kim André Rysstad

4. Èg æ frå bygdinn / Åsmund Åmli Band

5. Rise above / Ivar Bryn isaksen

6. Hard as Steel / Marika Lejon