NRK Meny
Normal

Maria Due fra Lillesand nykommer på Sørlandstoppen!

Maria Due prøver seg med poplåta "Better Soon"

Maria Due
Foto: Ida Holth

Maria Due
Foto: Ida Holth

Denne gangen har juryen valgt en uoppdaget juvel, som hun blir karakterisert som, nemlig Maria Due (27), som spås ei framtid innen popmusikken med sine gode, selvkomponerte låter og vakre stemme.

Bak artistnavnet finner vi Maria Due-Tønnessen, oppvokst i Lillesand, men nå bosatt i Oslo. Hun synger, spiller gitar og skriver melodi og tekster selv. Maria har spilt piano fra hun var 14 år og har ei fortid i rockebandet "Bloody Pigeons" i Kristiansand hvor hun trakterte orgel. I den seinere tida har hun jobbet med Maria Orieta og Erlend Robstad fra Vennesla som allerede er etablerte artister. Hun skal spille i Oslo på Musikkens Dag den 7.juni.

Debut CD

Hun jobber for tiden med sitt eget album som ventes ferdig til høsten. Maria lager låter som spenner fra lavmælte popviser via folk til bossanova. Maria gjorde stor suksess på årets by:Larm i Oslo. Bandet hun har med seg på poplåta "Better Soon" er Yngve Sætre (tangenter), Ole Ludvig Krüger (trommer), Berit Kristoffersen (bass, backing vocals) og Maria selv som spiller gitar og synger.

Lillesand utfordrer Kristiansand

Maria Due utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av Gledeskompaniet fra Kristiansand, etterfulgt av Marika Lejon, Page Down, Annbjørg Lien og Thom Hell. Sørlandstoppens jury avgjør, sammen med lytternes egne poeng, rekkefølgen på lista.

Rekkefølge for SMS-avstemning til 11.juni begynner fredag 6.juni og fram til programslutt

STEMMELISTE

1. Å i sava / Gledeskompaniet

2. Hard As Steel / Marika Lejon

3. Now I’m gone / Page Down

4. Fela / Annbjørg Lien + Kirsten Bråten Berg

5. Don’t let go /Thom Hell

6. Better Soon / Maria Due