Måper over feilen fra Samferdselsdepartementet

Ordfører i Kristiansand Harald Furre måper over feilen Samferdselsdepartementet gjorde da de først sa ja til tunnel i ytre ringvei – for så å opplyse at det var feil.

Harald Furre

Ordfører Harald Furre reagerer på at Samferdselsdepartementet likevel ikke støtter tunnel ved Kjærrane.

Foto: Odd Rømteland / NRK

Harald Furre, ordfører i Kristiansand, var optimist da han fikk brev fra Miljø- og klimadepartementet og Samferdselsdepartementet. Begge gikk for tunnel ved Kjærrane i Kristiansand i en ytre ringvei som skal ta unna tungtrafikken i Kristiansand.

Men onsdag kveld kom opplysningen om at Samferdselsdepartementet hadde sendt feil brev og at det dermed ikke støttet tunnel ved Kjærrane.

– Da blir jeg måpende over at det er mulig av Samferdselsdepartementet å sende feil til Kommunaldepartementet og vi får det viderebrakt til oss, sier Furre.

Overbrakte feilen

Det var stortingsrepresentant Åse Michalsen som opplyste agderordførerene om feilen fra Samferdselsdepartementet. Michalsen er medlem av Stortingets transport- og kommunikasjonskomite.

– Torsdag kommer nytt svar fra departementet, opplyste Michalsen på møtet.

Men Klima- og miljødepartementet støtter en tunnel ved Kjærrane selv om det blir dyrere enn en åpen veiløsning. Departementet mener friluftsverdiene er viktigere enn kostnadene.

– Jeg er sikker på at Klima- og miljødepartementet har sendt riktig brev til oss. Det har jeg fått bekreftet fra den politiske ledelsen, forteller Furre.

– Det er vel ikke overraskende at Samferdselsdepartementet ikke vil ha tunnelen?

– Nei, men det er veldig overraskende at de ikke er konsistente internt. At de klarer å sende to forskjellige brev. Jeg satser på at kommunalministeren legger vekt på det første brevet han fikk og ikke det andre, avslutter Furre.