NRK Meny
Normal

Mann pågrepet i Arendal

Politiet har pågrepet og siktet en mann i slutten av 30-årene etter at en mann ble funnet drept i Vegusdal i Birkenes i natt.

drap vegusdal

Mannen som ble drept ble funnet på en adresse ved Vegusdal i Birkenes kommune. Trolig skal drapet ha skjedd på låven ved siden av huset.

Foto: Hilde Skarvøy Gjestland / NRK

Det opplyser Arne Sundvoll i Agder politidistrikt på en pressekonferanse i Grimstad i dag. En mann ble funnet drept på et småbruk i Vegusdal i Birkenes kommune i Aust-Agder i natt.

Les også:

Vitne varslet AMK

pressekonferanse i grimstad

Pressekonferanse etter at en mann ble funnet drept i Vegusdal i natt. F.v. politiadvokat, Stine Gjøsund og politioverbetjent i Agder politidistrikt, Arne Sundvoll.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

– Politiet fikk melding omtrent halv to i natt om en skadet person som ambulansen hadde rykket ut på. Ambulansen kom først og startet gjenopplivningsforsøk, men mannen ble erklært død like etter 02.00, forteller Sundvoll til NRK.

Politiet ønsker ikke å fortelle hvem som varslet AMK-sentralen.

– Jeg kan si så mye at det var et vitne som ringte ambulansen, sier Sundvoll.

Ved 10.30-tiden i dag pågrep politiet en person som nå er siktet for drapet.

– Denne personen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Denne siktelsen kan bli endret i ettertid alt ettersom hva som kommer frem i den videre etterforskningen, sier Sundvoll.

Kjenning av politiet

– Pågripelsen foregikk uten dramatikk på en adresse i Arendal. Vi hadde da vært rundt på forskjellige adresser i Arendalsområdet uten at vi fant mannen. Etterforskningen i løpet av natten førte oss frem til denne adressen og gjorde at politiet besluttet å pågripe og sikte en person, forteller Sundvoll.

(Saken fortsetter under bildet)

låven drap

Mye kan tyde på at drapet skjedde på denne låven. Her er krimteknikere på stedet.

Foto: Hilde Skarvøy Gjestland / NRK

Mannen som nå siktet for drapet skal være en kjenning av politiet og er tidligere domfelt. Han er i slutten av 30-årene.

Relasjonen mellom avdøde og siktede ønsker ikke Sundvoll å kommentere.

Mannen som er drept ble funnet på et småbruk i Vågsdal ved Vegusdal, i Birkenes kommune. Mye kan tyde på at drapet skjedde på en låve. Småbruket ligger rundt 100 meter fra riksveien. Stedet der drapet skjedde er et øde sted og det er langt mellom nabohusene.

Hva gjør politiet fremover nå?

– Nå skal politiet gjennomføre avhør av vitner og siktede. Det vil mest sannsynlig foregå i løpet av dagen. Obduksjon av avdøde vil også bli foretatt, opplyser Sundvoll.

Identiteten til den drepte er foreløpig ukjent. Mannen som er siktet vil mest sannsynlig bli fremstilt for varetektsfengsling på fredag.

Blir trolig avhørt i kveld

Den siktede er fortvilet, sier advokat Harald Johannessen som representerer mannen.

– Jeg har så vidt snakket med han på telefon og han var for så vidt klar over situasjonen. Han har ikke ennå ikke forklart seg til politiet - så vidt jeg vet. Jeg regner med at det blir et avhør av ham i kveld, men han var fortvilet over den situasjonen han er kommet i, sier Johannessen.

– Hvordan stiller han seg til siktelsen?

– Det vet jeg ikke. Jeg vet ikke en gang om han vet hva han er siktet for og om han er klar over det, men det vil jeg få vite når jeg får snakket mer med han.

Fjerde drapet i Aust-Agder siden august

Drapet i Vegusdal det fjerde drapet i Aust-Agder siden august i år. Tidligere denne måneden ble et eldre ektepar i Grimstad funnet knivstukket, der den 76 år gamle mannen døde, mens den 75 år gamle kvinnen ble alvorlig skadet. Datteren på 35 år er nå siktet for drapet på sin far og drapsforsøk på moren.

Les også:

5. september ble en 66 år gammel mann funnet drept. Også dette drapet skjedde i Grimstad. Hans 43 år gamle stedatter er siktet for drapet.

Om lag en måned tidligere ble en 42 år gammel mann funnet drept i Arendal i Aust-Agder. I denne saken er fire personer siktet for drapet på mannen.

Arne Sundvoll mener utviklingen og de mange drapene i Agder er skremmende.

– Det er langt over hva statistikken tilsier at vi skal ha. Det er skremmende uten at politiet setter disse drapene i sammenheng med hverandre, sier han.