NRK Meny
Normal

Mann i 60-årene omkom

En mann i 60-årene døde onsdag kveld etter å ha blitt funnet livløs i sjøen utenfor Korshamn i Lyngdal onsdag morgen. Det opplyser politiet til NRK.

En mann i 60-årene er sendt til sykehus etter at han ble funnet i sjøen utenfor Korshamn i Lyngdal onsdag morgen.

Luftambulansen fra Arendal fraktet mannen i 60-årene til sykehus etter gjenopplivning på brygga i Korshamn.

Mann i sjøen ved Korshamn

Både ambulanse og redningsskøyte var på plass.

Foto: Lars Eie/NRK

Politiet fikk like over klokka 09.00 melding om at en 14–15 fots båt med påhengsmotor gikk i ring utenfor Korshamn i Lyngdal.

Melder kunne ikke se personer om bord, og fryktet at noen hadde falt i sjøen. Hovedredningssentralen ble varslet og politi sendt ut.

– Ei kvinne som var på vei til barnehagen med barn observerer en liten båt som går i ring. Hun gjør akkurat det hun skal, hun kontakter politiet. Hun kontakter også lokale folk og fikk satt i gang en redningsaksjon før politiet ankom, sier lensmann Anne Ruud i Lyngdal.

Onsdag kveld opplyser politiet at mannen er død som følge av ulykken.

Lensmann Anne Margrethe Ruud i Lyngdal roser de frivillige som meldte fra og deltok i leteaksjonen etter en mann i 60-årene som falt over bord.

SE VIDEO: Lensmann Anne Margrethe Ruud i Lyngdal om redningsaksjonen utenfor Korshamn.

Egen leteaksjon

Ruud berømmer kvinna og de to lokale frivillige som dro ut for å lete etter savnede i egne båter.

Før noen av redningsmannskapene kom til stedet, var nemlig leteaksjonen godt i gang. Klokka 09.44 melder politiet at en mann er funnet i sjøen og at gjenoppliving er startet. Det var en av de lokale båtene som fant mannen.

– Jeg vil berømme de to for å ha satt i gang leteaksjonen. Innsatsen til de sivile har vært helt formidabel. Det har vært helt etter læreboka og helt avgjørende, sier Ruud.

Helikopter i Korshamn

Her blir mannen send med luftambulanse til sykehus.

Foto: Lars Eie/NRK

Startet gjenoppliving

Hovedredningssentralen på Sola sendte et Sea King-helikopter og redningsskøyta fra Farsund.

– Vi har et Sea King-helikopter på bakken, og lege og redningsmann er satt av. Luftambulansen fra Arendal har også landet og utfører førstehjelp på personen som er tatt opp av vannet, sa Ben Vikøren i Hovedredningssentralen til NRK like før klokka 11.00.

Er sendt til sykehus

– Mannen ble funnet og ble tatt inn til brygga. Gjenopplivinga ble satt i gang av de lokale, sammen med folk fra redningsskøyta. Mannen ble så hentet av ambulanse og sendt til sykehus, sier lensmann Anne Ruud i Lyngdal.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.