Normal

Mann falt ned fjellskrent i Setesdal

En mann er hentet av redningshelikopter etter at han falt ned en fjellskrent på fjellet Løefjell i Setesdal i ettermiddag.

Løefjell i Setesdal

Arkivfoto: Løefjell er et populært klatrefjell i Brokke i Valle kommune.

Foto: Knut Knudsen Eigeland / NRK

En person har falt ned en fjellskrent på Løefjell i Setesdal. Både luftambulansen og et redningshelikopter var på stedet, og mannen flys nå til Stavanger Universitetssykehus, melder politiet.

– Det var to personer som gikk sammen, en mann og en kvinne. Mannen har falt ned, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet om ulykken klokka 13.08. En drøy time senere ble både klatreren og kvinnen han var sammen med, lokalisert.

Skadeomfanget er ikke kjent og det er også uvisst hvor langt ned personen har falt, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

– Klatrerne er lokalisert. Sea King driver redning på stedet, opplyser Eide.

Fallulykken skjedde i fjellbygda Brokke i Valle kommune i Setesdal.

Løefjell er ifølge Ut.no kjent som «klatrefjellet» med over 100 alpine klatreruter. Toppen av fjellet ruver 600 meter over et hytteområde rett nedenfor.

– De kan ha gått en klatrerute, men vi er ikke sikre ennå. Det er klatreruter opp den bratte siden og andre ruter opp på andre sider av fjellet, sier operasjonsleder Audun Eide.

Laster kart, vennligst vent...