Mann døde i kiteulykke i Hunnedalen i Sirdal i Agder

En mann er bekreftet omkommet i en kiteulykke i Hunnedalen på grensa mellom Agder og Rogaland skjærtorsdag ettermiddag. – Veldig trist, sier leder av kiteklubb.

Hunnedalen i Sirdal. Det var i denne dalen ulykken skjedde.

Politiet ble varslet om ulykken av AMK klokka 15.25. Luftambulansen rykket til Hunnedalen, og en mann i 40-årene ble bekreftet død på stedet, opplyser Sørvest politidistrikt.

Fredag formiddag valgte politiet å gå ut med navnet på avdøde i samråd med de pårørerende. Det var 49 år gamle Sindre Bø som omkom i ulykken.

Sindre Bø

Sindre Bø mistet liv en kiteulykke i Hunnedalen skjærtorsdag.

Bø var mangeårig medlem i Rogaland Alpine Redningsgruppe. Han var også en kjent, lokal samfunnsdebattant rundt klatring, redning, risikosport og naturvern.

Han er tidligere journalist i Aftenbladet og jobbet nå som lektor ved Universitetet i Stavanger.

Krevende

Lensmann ved Sirdal lensmannskontor, Egil Netland, fortalte torsdag kveld at det var et krevende område å komme seg frem til.

– Han ble hentet med snøscooter og slede. Men med kompetente og gode folk gikk det greit. Vi var jo tilfeldigvis på jobb med snøscooter, men det var helt nødvendig for å komme seg opp til avdøde, sier Netland.

Lensmannen forteller at Bø skal ha fått for stor fart, blitt løftet opp i lufta og deretter datt han ned på en stein. Ifølge helsevesenet på stedet skal han ha dødd raskt.

– Det er veldig tragisk. Det er omtrent ikke folk i Sirdal denne påsken. Likevel får vi et dødsfall, sier Netland.

Lennsmann i Sirdal Egil Netland

Lensmann Egil Netland i Sirdal beskriver ulykken som tragisk.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Var sammen med andre

Mannen var i en gruppe med flere, men skal ha vært den eneste som kitet av dem, skriver Stavanger Aftenblad.

Richard Anthony Newman er leder i Stavanger Kiteklubb. Han forteller at det ikke har vært noe organisert aktivitet i Hunnedalen nå. Alle arrangementer og samlinger i regi av klubben er avlyst på grunn av koronaviruset.

– Akkurat nå prøver jeg å finne ut hvem det er, og hva som egentlig har skjedd. Vi har ringt rundt. De fleste har vi fått kontakt med så langt, sa Newman da NRK snakket med ham i 18-tiden torsdag, bare noen timer etter ulykken.

Mye snø i Hunnedalen

Hunnedalen i Gjesdal og Sirdal er populært hytteområde.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– En trygg sport

– De fleste som kiter er medlem i vår kiteklubb. Vi er veldig tette og gode venner, sier Newman.

Han mener kiting er en trygg sport, selv om det skjer ulykker.

– Dette er veldig trist, sier lederen av kiteklubben i Stavanger.