Dyreparken: – Noe som absolutt ikke skal skje

En sesongarbeider i Dyreparken er død etter at en grill eksploderte i parken lørdag. – Dette er noe som absolutt ikke skal skje, sier parken.

Dyreparken ulukke

Ulykken skjedde ved Kaptein Sabelstanns verden. Politiet meldte om ulykken klokken 09.37 lørdag.

Foto: Sigbjørn Kristiansen / NRK

22-åringen ble sendt med luftambulanse til Ullevål etter arbeidsulykken lørdag morgen, men helikopteret snudde før det nådde frem, opplyser kilder ved Oslo universitetssykehus til NRK.

Vedkommende, en 22 år gammel mann fra Slovakia, ble erklært død på sykehuset i Arendal.

Dyreparken

Ulykken skjedde før parken åpnet for dagen.

Foto: Sigbjørn Kristiansen / NRK

– Det er med stor sorg vi mottar denne meldingen. Våre tanker går til de pårørende og de ansatte som har vært involvert. Det er en tung dag for oss som arbeider i Dyreparken, sier administrerende direktør i parken Per Arnstein Aamot til NRK.

Ifølge politiet skal det ha vært en eksplosjon i en grill som forårsaket skaden. Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent. Dyreparken har tatt grillen ut av drift inntil videre.

– Dette er noe som absolutt ikke skal skje, fortsetter Aamot, og legger til at de i samarbeid med politi og arbeidstilsynet skal forsøke å finne ut hva som gikk galt.

Administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot.

– Ansatte sørger sammen

Ulykken skjedde i nærheten av inngangen til Kaptein Sabeltanns verden, og to andre ansatte i parken ble sendt til legevakt med lettere skader.

Ulykkesområdet har vært stengt for publikum siden hendelsen, og det har blitt gjort undersøkelser på stedet.

Aamot har opplyser at det settes inn beredskap.

– Vi har samlet de som har vært involvert i hendelsen. Ansatte som har vært involvert direkte eller indirekte blir tatt hånd om av profesjonelle, og får tilbud om å snakke med noen. De snakker og sørger sammen, sier Aamot til NRK.

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Sverre Birkeland, opplyser at Arbeidstilsynet er varslet.