NRK Meny
Normal

Sira vs Telenor

Næringsliv og privatpersoner på Sira i Flekkefjord fortviler over den svært ustabile internettdekninga i bygda.

Torkell Skogestad

Torkell Skogestad på butikken, får ikke utrettet mye når Internett ligger nede. Det skaper stor frustrasjon.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

Magne Ingebretsen er fabrikasjonsleder i Siras største bedrift, Peder Halvorsen Industrier. Dette er en offshore-rettet bedrift som lager varme- og trykkpåvirket utstyr.

NETT-RADIO: MISFORNØYDE MED TELENOR

Ingebretsen er blant mange som krever at Telenor sørger for bedre nettforbindelse.

Magne Ingebretsen

Magne Ingebretsen, fabrikasjonsleder på Peder Halvorsen Industrier.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

- Linja vi har mot hovedkontoret i Kvinesdal ramler ned i tide og utide. Ofte er problemet at når du melder en feil så går det veldig lang tid før den blir rettet opp, sier han.

Ingebretsen sier Telenor ble gjort oppmerksom på en feil lørdag, men rettet den ikke opp før mandag ettermiddag.

Video nsps_upload_2008_11_26_18_9_29_2000.jpg

Se video: Hele Sira er rasende på Telenor. Se hvorfor!

Uten forbindelse

- Hvilke konsekvenser får dette for dere?

-Vi har mange saksbehandlere og selgere som sitter uten forbindelse til omverdenen, og når du skal levere tilbud og overholde tidsfrister blir det dumt når du ikke kommer på lufta og får sendt det du skal, sier Ingebretsen.

- Må bedre servicen

- Når folk ikke får gjort jobben sin så koster det penger. Men å beløpsfeste tapet er vanskelig, for du vet ikke helt konsekvensene av det, sier Ingebretsen.

Peder Halvorsen Industrier

Skjæremaskinen på Peder Halvorsen Industrier er avhengig av internettforbindelse for å virke.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

- Hvorfor bytter dere ikke leverandør?

- Ja, hadde det vært så enkelt så hadde vi nok byttet, men det finnes ikke noe alternativ sånn som jeg har forstått vår dataansvarlig.

- Hva mener du må gjøres?

- Jeg håper Telenor kan få et bedre alternativ og prøve å støtte bedriftene i dette området på en bedre måte enn de gjør i dag.

Mange uten forbindelse

Etter å ha snakket med flere frustrerte innbyggere på Sira, får NRK høre at også bensinstasjonen, supermarkedet og banken tidvis er uten nettforbindelse.

Inne på Coop Marked Sira er butikksjef Torkell Skogestad svært oppgitt over situasjonen. Lørdag ettermiddag kunne ikke han ta i mot hverken tipping eller lottokuponger fra sine kunder.

Torkell Skogestad

Torkell Skogestad mener Telenor burde klare å fikse forbindelsen i løpet av ei helg.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

- Når Internett faller ut er det ikke så lett å drive butikk. Når posten ikke virker, tippinga ikke virker, og bankterminalen må bruke reserveløsning, så er det ikke bra. Litt dumt er det også å komme tilbake mandag og se at nettet fremdeles ikke er i drift. Nå er forbindelsen kommet tilbake her, men resten av bygda er fremdelses ute av funksjon, sier Skogestad.

- Er dette noe folk er opptatt av?

- Ja, for hele Sira har fortsatt ikke forbindelse med data og telefon. Det begynner å bli en del irritasjon i bygda.

Inne på butikken møter vi Egil Østefjells. Han var en av dem som mandag ettermiddag fortsatt ikke hadde fått nettet tilbake etter at det ramlet ut i helga.

- Nå har det vært vekke siden lørdag. Det er dumt, særlig for alle dem som er avhengig av å bruke det, sier Østefjells.

- Bør ha et alternativ

Per Aril Meling

Per Aril Meling i Telenor.

Foto: Telenor

Informasjonssjef i Telenor, Per Aril Meling, sier teleselskapet tar klagene på alvor og lover nå å se på hva som kan gjøres for å bedre situasjonen på Sira.

- Det er veldig beklagelig hvis de har store problemer over tid. Vi må se nøye på hvilke problemer som har vært, og må selvfølgelig ta problemene på alvor.

- Så vil jeg vil anbefale kundene - hvis de har en del kritisk utstyr som må være på lufta - at de kan tegne egne serviceavtaler slik at vi kjapt kan komme til dem. De bør også tenker på om de bør ha to samband, slik at hvis ett faller ut, så kan de gå på det andre, sier Meling.