Mange vil jakte på ulv

Det er en enorm interesse for å være med på ulvejakt i Aust-Agder. Rundt 70 jegere var ute på ulvejakt en lørdag før jul.

Utstoppet ulv i Vegårshei

Ulven som ble skutt i Vegårshei for noen år siden står nå utstoppet og utstilt. Interessen for å jakte ulv i Aust-Agder er fortsatt stor.

Foto: NRK

Leder av jeger- og fiskeforeningen i Froland, Øyvin Froland, sier til NRK at det er meget stor interesse blant jegere når det gjelder å jakte på ulv.

Jaktlag fra flere kommuner samarbeider og den aktuelle lørdagen var det nære på at det ble skutt ulv, sier Froland.

– Det er åpnet for ulvejakt i området og det er litt sjeldent, og det fører til at det er mange som vil være med å jakte, sier han.

Han sier at mange av bøndene i området også er interessert i å skyte ulv, fordi de mener ulven skader sauedriften i området.

– Jegerne ønsker også å få vekk ulven, fordi den tærer veldig på rådyr- og elgstammen, sier Froland.

Jaktfri jul

Det blir ikke jaktet på ulv i jula, men like over nyttår starter jakten opp igjen, sier han.

Siden i sommer og utover høsten er langt over 70 sau og lam drept eller skadet av ulv på Sørlandet, ifølge tall fra bondenæringen selv.

Miljøverndepartementet har åpnet opp for ulvejakt og felling av åtte ulver i Sør-Norge. To av disse kan felles på Agder.

Det har vært motstand mot ulvejakten og jakten ble midlertidig stanset i høst fordi Miljøverndepartementet måtte behandle en klage fra Naturvernforbundet på omfanget av ulvejakten i Sør-Norge.

Nestleder i rovviltnemnda i Aust-Agder, Kåre Gunnar Fløystad (Sp), mente den gang at det var ren sabotasje å stanse ulvejakta for å behandle klagen fra Naturvernforbundet.

– Nå må vi først finne spor, og finner vi spor så er jakten i gang igjen etter at julefredningen er over, sier jeger Øyvin Froland.