Mange vil ha Nancy

Kofter er populære som aldri før. Det finnes utallige varianter å velge mellom, men nå er det mange som går for «Nancy».

Nancy-kofter
Foto: Kari Løberg Skår / NRK

De siste årene har Marius-mønsteret hatt en skikkelig opptur. Mange har strikket Mariusgenser på Mariusgenser. Mønsteret har prydet tepper og puter, kopper og matbokser.

Mens Marius har herjet landet, har nye mønstre gjort sitt inntog. Et av dem er «Nancy».

– Det slo godt an allerede fra det første året vi hadde den, sier innehaver Solveig Hennig i garnbutikken Karmin i Kristiansand.

Hun har merket at mønsteret som kom for noen få år siden, har blitt veldig populært.

Nancy i toppen

Ifølge innehaver Hennig kommer det stadig nye oppskrifter på kofter. Noen blir mer populære enn andre. «Nancy» har fått et godt grep.

Jeg tror denne har kommet for å bli. Jeg tror den vil legge seg inn som en av klassikerne etter hvert, sier Hennig.

Mønsteret er å finne i mange fargekombinasjoner og med forskjellige garntyper. Mens mange føler at det er tryggest å holde seg til oppskriftene, vil andre lage sine egne fargekombinasjoner.

Solveig Hennig

Innehaver Solveig Hennig i garnbutikken Karmin i Kristiansand, har merket pågangen av folk som vil strikke Nancy-kofta.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK
Nancy kofte

Lise Jenssens ferdigstrikkede Nancy-kofte. I garnbutikken prøver de å finne knapper som passer.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK
Lise Jenssen

Lise Jenssen er ferdig med sin første Nancy-kofte.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

– Jeg så nettopp en variant i knallsterke farger. Den var i grønt, rødt, oransje og gult. Det er bra at folk er kreative, sier Hennig.

Populære kofter

Lise Jenssen har strikket mye i Marius-mønster. Nå er hun akkurat ferdig med sin første Nancy-kofte. Bare knappene mangler. De skal hun kjøpe i dag.

– Jeg trengte forandring, så jeg ville prøve å strikke Nancy-kofta, sier hun.

Selv om hun synes kofta er kjempefin, tror hun det blir en stund til hun prøver seg på dette mønsteret igjen. Hun synes det var mye arbeid.

At kofter er populære er det ingen tvil om. På Facebookgruppa «Koftegruppa» har medlemstallet økt fra 12 000 medlemmer i fjor til 53 000 medlemmer i år. Gruppa med navnet «Vi som strikker Nancy», har foreløpig 9500 medlemmer.

Selv om Nancy har utfordret Marius, troner fortsatt Marius på toppen. Slik kommer det sannsynligvis til å være i fremtiden også.

– Det skal noe til å ta igjen populariteten til Marius-mønsteret, sier Hennig.