NRK Meny
Normal

18 000 uten strøm

Agder Energi opplyser at 18 000 abonnenter nå er uten strøm. Hovedsakelig er strømbruddene vest i Agder. Og folk må forberede seg på å være uten strøm i verste fall i noen dager.

Strømløse
Foto: Skjermbilde strømløse

– Alt mannskap er ute og jobber, sier Christian Altmann, kommunikasjonsdirektør i Agder Energi. Og det kan ta tid før strømmen er tilbake. Stormen som nå herjer i Sør-Norge er årsaken til de mange bruddene.

Antall uten strøm varierer fra minutt til minutt. Dette kartet viser strømbruddene til enhver tid.

Verst i vest

Det er flest med strømbrudd i Lyngdal, Farsund, Kvinesdal og Flekkefjord. I Farsund kan det være saltsprut som fører til strømbrudd. Altmann opplyser at det er strek vind i fjellet og sterk vind fra sjøen som fører til linjebrudd.

Langvarig

Altmann frykter at strømbruddene kan bli langvarige og ber derfor folk forberede seg. Agder Energi gjør alt for å ordne bruddene, men mye vind skaper problemer også for mannskapene som skal gjøre jobben.

Strømløse

Kartet til Agder Energi viser strømbrudd til enhver tid.

Foto: Skjermbilde strømløse

– Dersom værvarslet slår til, risikerer vi å være uten strøm i lang tid. Det er farlig for mannskapene å rette feilene i sterk vind. Vi skal ikke utsette mannskapene for den faren, sier Altmann til NRK.

Problemet ifølge Altmann er at det skal blåse kraftig også de neste dagene. Kommunikasjonsdirektøren mener at folk bør ha en beredskap i hjemmene nå som mange kan bli uten strøm en stund. Agder Energi frykter at flere kan miste strømmen i løpet av kvelden og natta.

Foreløpig godt forberedt

Fylkesberedskapssjef i Vest-Agder Yngve Årøy sier etatene har så langt vært godt forberedt.

– Energiselskapene, vegvesen og Telenor samarbeider godt og de er avhengige av hverandre, sier Årøy.

Han har ikke mottatt noen spesielle rapporter om fare ennå. Politiet på Agder har heller ikke mange hendelser å rapportere så langt.