Hopp til innhold

– Bare flaks at det ikke har gått galt

På tampen av påskeferien mistet hele 14 bilister førerkortet etter råkjøring. UP-sjefen i Agder er både skuffet og overrasket.

Øystein Krogstad

UP-sjef Øystein Krogstad roser bilister på Sørlandet for god oppførsel på veien i påsken. Likevel er han både skuffet og overrasket over at hele 15 personer har blitt fratatt førerkortet i løpet av påsken.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Jeg er overrasket over at så mange mistet lappen. De vet jo at vi er ute i påsken. Det er skuffende, sier UP-sjef for Agder og Rogaland Øystein Krogstad til NRK.

2. påskedag, den aller siste dagen i påskeferien, holdt politiet fartskontroll i Lindesnes ved Fardalsbakken på E39. Ikke mindre enn 14 bilister ble fratatt førerkortet. Politiet skrev også samtidig ut 26 forenklede forelegg.

Kjørte i nesten 150 i 80-sonen

Totalt i hele påskeferien har 15 personer i Agder mistet førerkortet.

«Jeg har hanket inn et par stykker som har hatt noen stygge forbikjøringer. Når folk blir stoppet legger de seg som regel flate»

Sjef for Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Øystein Krogstad

Krogstad er glad det ikke har gått ordentlig galt.

– Det er ikke rapportert om noen alvorlige ulykker i påsken og det er fantastisk flott. Da er målet vårt nådd, sier Krogstad.

Men han er skremt og skuffet over at politiet så seg nødt til å beslaglegge så mange førerkort den aller siste påskedagen.

– Vi tok blant annet en som kjørte i 149 kilometer i timen i 80-sonen. Det er på ingen måte ufarlig. Selv om de aller fleste bilistene har oppført seg bra i trafikken i påsken, tenker jeg at det bare er flaks som har gjort at det ikke har vært noen alvorlige ulykker, sier UP-sjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UP-kontroll

Til tross for at hele 15 bilister har mistet førerkortet i løpet av påsken, er UP-sjefen i Agder fornøyd med hvordan påsken har gått.

Foto: Ludvigsen, Benedicte Goa / Benedicte Goa Ludvigsen/NRK

– De aller fleste har oppført seg bra

Mandag har UP hatt ni patruljer ute på veien i Agder.

Fokusområdet gjennom påsken har vært E18 og E39 der det har vært mest trafikk. Også riksvei 9 har det vært mye trafikk.

Til tross for mange førerkortbeslag i løpet av påsken, vil UP-sjefen likevel gi honnør til bilistene på Sørlandet.

– De aller fleste har kjørt med «hodet på rett plass». At noen blir tatt og mister førerkortet må vi nesten bare regne med. Det er tross alt ikke få biler som har kjørt på veiene i Agder i løpet av påsken, sier Krogstad.

– Viktig signaleffekt

Øystein Krogstad

– Jeg er overrasket over at så mange mistet lappen. De vet jo at vi er ute i påsken, sier UP-sjef Øystein Krogstad.

Foto: Håkon Eliassen/NRK / NRK

Utrykningspolitiet kommer til å fortsette med kontroller langs veiene utover kvelden mandag.

Krogstad sier kontroller på veiene har en viktig signaleffekt.

– Det er viktig at politiet er ute i tider som dette når det er mye trafikk. At vi er til stede roer hele trafikkbildet.

Krogstad har selv vært ute på veien i hele dag.

– Jeg har hanket inn et par stykker som har hatt noen stygge forbikjøringer. Når folk blir stoppet legger de seg som regel flate. Jeg tror uansett det er veldig viktig at vi er synlige i trafikkbildet.Siste nytt fra NRK Sørlandet

19-åringen fra Gjerstad skulle bare hjem – møtte en kenguru langs veien

n9oU6LhHxh0

Vann meisterligaen føre rekordpublikum: – Feiringa blir nok tøffare enn kampen