Enorm økning i sykkeltyverier på Sørlandet

Sørlandet er den landsdelen som i fjor hadde størst økning i sykkeltyverier etter Østlandet. Politiet utelukker ikke at utenlandske kriminelle står bak.

sykkel

I fjor var økningen i antall sykkeltyverier på Sørlandet på nærmere ni prosent. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Nina Kristiin Vraa / NRK

Arne Sundvoll

Arne Sundsvoll, leder for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, sier økningen de siste månedene har vært markant.

Foto: Eie, Lars / NRK

De siste månedene har det vært en bølge av sykkeltyverier i Agder. I fjor var økningen i antall sykkeltyverier på Sørlandet, ifølge Tryg forsikring, på nærmere ni prosent.

Ikke kapasitet til å sette inn ekstra ressurser

Arne Sundsvoll, leder for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, sier økningen de siste månedene har vært markant.

– Det forsvinner mange sykler for øyeblikket. Vi har konstatert denne utviklingen en stund nå. Vi undrer oss litt over hva dette kan være, men vi har dessverre ikke hatt kapasitet til å sette inn ekstra ressurser for å løse disse tyveriene, sier Sundvoll til NRK.

Utelukker ikke utenlandske kriminelle

Han kan ikke utelukke at det er utenlandske kriminelle som står bak sykkeltyveriene.

– Det kan være tilfelle, men vi har ikke noe holdepunkt for å si at det er slik. Vi har ikke klart å avdekke om det er utenlandske kriminelle og da kan vi heller ikke si at det er det som er tilfelle. Men det forsvinner mange sykler for tiden og det er ingen sammenheng mellom de som forsvinner og blir anmeldt som stjålet og det som blir funnet og som kommer inn til hittegodset, sier han.