Mange skader etter uværet

Uværet på Sørlandet har ført til mange skader hos forsikringsselskapene. Nå ber If skadeforsikring folk passe på når været er dårlig.

Uvær i Grimstad

Forsikringsselskapene har registrert mange bygningsskader etter uværet på Sørlandet den siste uken. Skadene gjelder spesielt på båter, hus og hytter. Her fra Grimstad der uværet herjet i helgen.

Foto: Svein Sundsdal

Etter en lang og varm sommer med rolig vær har den siste uka vært preget av flere uværssystemer på Sørlandet som har brakt med seg kraftige regnskyll og tordenvær.

Dette har ført til mange skader, spesielt på hus, hytter og båter

If: – Minst 70 skader

If skadeforsikring har hatt omtrent 30 vannskader knyttet til uværene i Aust- og Vest-Agder den siste uka. Det meste av dette er knyttet til vann i kjellere.

Arne Voll

Informasjonssjef Arne Voll i Gjensidige forteller at de har fått meldt inn 40 bygningsskader på Sørlandet den siste uken.

Foto: Gjensidige

– Hovedsakelig har det vært lynskader som har dominert skadebildet hos oss i If. Vi har hatt i underkant av 70 skader i de to fylkene, forteller kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If Skadeforsikring.

– Vær ekstra obs

Det har også vært mange skader på båter etter kraftig vind og høye bølger.

– Det dreier seg om rundt 25 skader på båter bare i agderfylkene forrige uke. Noen båter har sunket, noen har slitt seg og andre har fått hard medfart i sammenstøt med bryggekanter, sier Clementz.

Nå ber han folk om å passe på.

– Sørlendingene bær være spesielt obs på været i dagene fremover og gjøre det de kan for å sikre sine eiendeler, sier han.

Gjensidige: – 40 bygningsskader

Gjensidige forteller at de har fått meldt inn 40 bygningsskader på Sørlandet.

– Den siste uken har vi fått meldt cirka 40 bygningsskader etter uværet i Vest- og Aust-Agder. I tillegg kommer omtrent 10 skader etter lynnedslag, sier informasjonssjef Arne Voll i Gjensidige.

– Vi har også fått melding om at rundt ti båter har fått skader, hovedsakelig slag- og synkeskader, etter den kraftige vinden. Det er også meldt om skader på seks bobiler og campingvogner, sier Voll.

Lyn i Arendal

Lynnedslag i Trefoldighetskirken i Arendal.

Foto: Dannevig Foto

Ikke mer en normalt

Ole Irgens, kommunikasjonssjef i Tryg Forsikring, forteller til NRK at de ikke har registrert noen stor økning i antall bygningsskader som følger av uværet den siste uken.

– Vi har nok hatt en del flere lynskader, men det er stort sett snakk om mindre skader i forbindelse med elektronikk og slike ting, sier Irgens.

Han forteller også at det så langt ikke er registrert flere vannskader enn vanlig.

(Se bildegalleri av lørdagens uvær)