NRK Meny
Normal

Mange ødelagte bygninger i flommen

Huseier Morten Bech Jensen har fått hele kjelleren full av vann og store skader på huset. En rekke boliger langs Nidelva i Arendal og Froland har lidd samme skjebne de siste dagene.

Morten Bech Jensen

Huseier Morten Bech Jensen har fått hele kjelleren full av vann og store skader på huset pga. vannmassene.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Morten Bech Jensen og ektefellen Christina Dam Christensen, tar NRK med ned i kjellertrappa, men vi må stanse brått på grunn av vannmengdene som strømmer imot oss.

Nesten til taket

– Det startet med en halvmeter vann i kjelleren for halvannet uke siden, og toppet seg i går med et vannivå på 1,70 i kjelleren, forteller Morten.

Han og Christina var begge på reise da naboen ringte og fortalte om forholdene, og de valgte å reise hjem for å prøve å hindre skader.

– Vi har klart å redde en del opp fra kjelleren, men det sier seg selv at ødeleggelsene er store i underetasjen, forteller Christina.

Morten peker inn i kjelleren og på en kommode som flyter rundt, sammen med bøker og andre ting som vannmassene har herjet med.

– Det er mye fritidsutstyr som er ødelagt som klær, sko og lignende. Og bøker og CD-er, legger han til.

Vann i kjelleren, Reiersøl, Froland

Store ødeleggelser i kjelleren til paret i Froland.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Flere rammet

Også flere av naboene til paret er rammet av flommen, og Morten berømmer samholdet og hjelpsomheten i bygdesamfunnet i Reiersøl.

– Forsikringsselskapet kunne ikke hjelpe oss med noe som helst, så det ble en av naboene som kom med byggtørker og lignende da vannet kom første gangen forklarer han.

Selskapet som skal taksere skadene kommer ikke før over helga på grunn av stor pågang fra andre huseiere med flomskader.

Det ellers så blide danske paret, kjøpte huset i Froland for to år siden og fleiper med at de nå har fått strandeiendom, i hvert fall så lenge flommen holder seg.

Hus rammet av flom ved Nidelva i Froland.

Nabohuset like ved er også rammet av Nidelvas herjinger.

Foto: Erik Wiig Andersen / NRK

Store skader på Camping i Arendal

Også i Arendal har Nidelva ødelagt for store summer. Vannet har flommet innover campingplassen og ødelagt flere bygninger og en rekke campingvogner.

Eier av campingen, Marie Tveiten måtte torsdag bruke kano for å befare skadeomfanget.

– I dag har vannet steget ytterligere og ødelagt både hytter og sanitærbygg. Campingvogner står også under vann, og eierne er varslet, forteller Tveiten.

Hun anslår skadene til flere hundre tusen kroner.

Vannet står langt opp på campingvogner og sanitærbygg på Nidelv brygge og camping i Arendal.

Eier av Nidelv camping, Marie Tveiten må bruke kano for å ta seg frem.