NRK Meny
Normal

Mange ledige plasser på UiA

Universitetet i Agder er blant universitetene i Norge med flest ledige plasser etter hovedopptaket.

UiA

Det er mange ledige studieplasser ved Universitetet i Agder, til tross for at rekordmange har fått tilbud om studieplass.

Til tross for at rekordmange 6801 søkere har fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Agder ved hovedopptaket, er UiA blant universitetene i Norge med flest ledige plasser etter opptaket.

Ikke bekymret

Studiedirektør Bjørn Jan Monstad ved UiA mener det ikke er grunn til bekymring.

– Det bekymrer oss i grunnen ikke av flere grunner: Den ene er at vi erfaringsmessig tar opp over 400 studenter via det vi før kalte restetorget. Så de fleste studiene blir ganske godt fylt opp, sier han.

– Av erfaring er det noen studier vi ikke får fylt helt opp i forhold til målsettingen. Men det balanserer vi med å ta opp noen flere på mer populære studier og bruker store forelesningssaler, sier Monstad.

Studiedirektøren sier de vanligvis får det studentantallet de ønsker ved studiestart, og tror UiA passerer 11.000 studenter 1. oktober.

Rekordhøy søkning

Samordna opptak har etter hovedopptaket i april 2014 registrert rundt 119 900 søkere til høyere grunnutdanning i Norge. Dette er omtrent 2750 flere søkere enn i 2013, det vil si en økning på 2,35 prosent.

– Det er rekordhøye søkertall, og den store interessen for høyere utdanning vedvarer. De fire siste årene har søkningen økt år for år, sier Bente Ringlund Bunæs, daglig leder i Samordna Opptak.