NRK Meny
Normal

Innbruddstyvene dusjer, spiser og sover i hyttene

Frekke tyver har de siste ukene brutt seg inn i flere hytter på turiststedet Hovden i Aust-Agder. Og tyvene tar seg god tid når de først kommer seg på innsiden.

Hytter

Frekke innbruddstyver har tatt seg inn og til rette i hytter på Hovden i Setesdal. (Illustrasjonsfoto, hyttene på bildet har ingen tilknytning til tyveriene)

Foto: Sundsdal, Svein / Svein Sundsdal/NRK

– Det er en spesiell fremgangsmåte, sier politibetjent Fredrik Korsvik ved Valle lensmannskontor til NRK.

– De bruker en eller flere brytegjenstander for å jekke opp dør og karm, slik at døren går opp. De tar seg inn i hytta og romsterer godt rundt og roter.

– I enkelte hytter har også gjerningspersonene sovet i hyttene og brukt kjøkken, bad, vaskemaskin og dusj. De tar seg god tid når de er inne på hyttene, opplyser Korsvik.

Stadig nye tilfeller

Hovden

På Hovden har de siste ukene frekke tyver tatt seg inn og blant annet stjålet kontanter og noen datamaskiner.

Foto: Asbjørn Odd Berge / NRK

Foreløpig er det meldt om innbrudd i ni hytter og fem bedrifter. Senest på tirsdag fikk politiet melding om tre nye innbrudd i hytter på Hovden.

– Det spesielle er at dette har pågått over to uker nå, og det ser ikke ut som om gjerningspersonene gir seg med det første, sier Korsvik.

Antagelig de samme gjerningsmennene

Måten innbruddene blir gjennomført på og spor Valle-politiet har sikret seg, tyder på at det er de samme gjerningspersonene som står bak innbruddene. Hyttene gjerningspersonene har vært inne i ligger også ganske nært hverandre.

– De har hovedsakelig tatt kontanter og penger. De lar alkohol og en god del elektroniske artikler stå igjen, selv om det er stjålet noen datamaskiner opplyser politibetjent Korsvik.

– Vi har ikke rettet søkelyset mot noen spesielle.

– Hytteeiere bør kanskje kontakte noen de kjenner på Hovden for å sjekke om hyttene deres har hatt besøk av ubudne gjester, sier han.

Politiet regner med at det vil dukke opp lignende tilfeller de neste dagene og oppfordrer folk til å ta kontakt hvis de ser noe mistenkelig.

Er du rammet av tyveri-bølgen på Hovden? TIPS OSS!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.