NRK Meny
Normal

Mandalsartist med svenskehjelp

Charlotte Qvale har med seg debutplate og svensk gitarist, når hun entrer SørlandsScenen. Du møter artisten fra Mandal i NRK P1 onsdag ettermiddag.

Charlotte Qvale

Charlotte Qvale besøker SørlandsScenen.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Det er en travel artist som denne uken entrer SørlandsScenen. Charlotte Qvale er skuespiller, regissør og lager egne låter.

I april i fjor var hun med på å regissere åpningen av Buen Kulturhus i Mandal, samtidig som hun jobbet med debutplata si. Men Charlotte er ikke i tvil om hva som er den største begivenheten i livet den siste tiden.

Nybakt mamma

Charlotte Qvale

- Stort å bli mamma, sier Charlotte med sønnen Julius på fanget.

Foto: Janne Aateigen / NRK

– Jeg er blitt mamma og det er det største som har hendt meg. Men i tillegg har jeg jobbet enormt mye med det som er blitt EP-en min. Planen var at jeg skulle lage en full CD, men da jeg møtte musikkprodusent Thomas Eriksen forsto jeg at jeg måtte gjøre ting annerledes. Dermed lot jeg resten av plateprosjektet ligge og satset på å gi ut en EP i første omgang. Plata var nesten ferdig, så det var et vanskelig valg. Men det måtte det bli sånn. Med Eriksen bak spakene føler jeg at jeg har funnet min sjelevenn i musikken, sier Qvale.

Vil ha det stort

Charlotte Qvale er opptatt av å ikke sette musikken sin i bås. Men hun vet hvordan låtene hennes skal høres ut.

– Låtene mine er veldig forskjellige. Men det som er fellesnevner for det jeg gjør er at jeg er opptatt av sterke og tydelige melodier og gjerne pompøse refrenger. Jeg er glad i det som er stort. Jeg trenger ikke mange virkemidler, men jeg liker å smelle litt til!

Singel åpnet dører

Singelen «Kiss The Girls», som kom i fjor sommer, ble spilt mye på radio og var en døråpner for Charlotte Qvale.


– Dette var min første egne låt og det at den fikk mye radiospilling gjorde det lettere for meg å våge å satse på musikken. Siden jeg tidligere har samarbeidet med andre på låtskriversiden ble dette en bekreftelse på at det er dette jeg skal drive med, forteller mandalsartisten.

God fantasi

– Jeg har et rikt fantasiliv, så låtskriving er en nødvendig kanal for meg. Jeg blir inspirert av andres låter, av kunst og alt som skjer rundt meg, forteller Charlotte Qvale.

Selv om hun er utdannet skuespiller er hun 100 prosent sikker på at det er musikken som vinner.

– Nå blir det musikk på full tid og jeg er i full sving med min første fulle cd.

Svenskehjelp

Charlotte Qvale og Peter Wemø

Charlotte Qvale og Peter Wemø (spiller Cornelis Vreeswijk på SørlandsScenen)

Foto: Janne Aateigen / NRK

Når Qvale blir spurt om å fremføre en låt live i studio, overrasker hun med å velge en kjent sang av svenske Cornelis Vreeswijk.

– I fjor sommer hadde jeg den beste sommerjobben jeg noen ganger har hatt. Da opptrådte Peter Wemø og jeg flere steder med et Cornelis Vreeswijk-program. Derfor fikk jeg lyst til å synge en av hans viser, forteller Qvale.

Hun har med seg den svenske sørlandsbosatte trubaduren Peter Wemø i studio . Duoen hører du på SørlandsScenen hos Janne Aateigen onsdag rundt klokken 16.30.

Og dagen etter kan du høre hva musikkanmelder Øyvind Nyvoll liker ved stemmen og låtene til Charlotte Qvale. Da skal EP-en Radiochild plasseres på en skala fra én til ti.