Magnetspill trekker til seg fans fra hele verden

I spillet «Magination» består brikkene av magneter, og videosnutter av spillet er sett av millioner. Juul Arthur Ribe Rudihagen fra Lillesand er en av gründerne bak spillsuksessen.

Slik reagerer magnetene med hverandre i spillet Magination.

– Å systematisk bruke magneter i et spill har ikke vært gjort så mye. Jeg tror vi treffer en større målgruppe fordi spillet kan brukes på mange måter, sier Juul Arthur Ribe Rudihagen (23).

«Magination»​ er et spill bestående av neodyme magneter i forskjellige størrelser og former. Brikkene tiltrekkes eller skyves fra hverandre fordi de er negativt eller positivt ladet på hver side.

23-åringen fra Lillesand studerer datateknikk ved NTNU i Trondheim, og sammen med Tobias Linkjendal (23) og Hanna Agersborg Aanjesen (24) er han grunnlegger av spillet «Magination». De to sistnevnte studerer ved NTNUs entreprenørskole.

Sett av 100 millioner

Gjengen har laget små videosnutter med magnetbrikkene, og totalt er de sett over 100 millioner ganger på forskjellige sider på internett.

Forrige uke lanserte de spillet på «Kickstarter», en side der private personer kan sponse prosjektet for å få det realisert. På bare en liten time nådde studentene pengemålet de hadde satt seg på 85.000 kroner.

Spillet har også egen fanskare i Italia, og gründerne har vært på en messe i USA. Nå ser magnetspillet ut til å bli mer og mer populært.

– Folk fra hele verden har støttet oss og kjøpt spillet. Det er kjempegøy, sier Ribe Rudihagen.

Maginationteam

Tobias Linkjendal (f.v.), Hanna Agersborg Aanjesen og Juul Arthur Ribe Rudihagen er skaperne bak Magination.

Foto: Hans Kristian Henriksen

Vil ha tilbakemeldinger på nett

Målet er å lage et levebrød av utviklingen videre. Gründerne er ferdige med mastergradene sine til våren.

– Vi har mange tanker om hvordan vi kan utvikle spillet videre, og vi vil at brukeren selv kan utvikle og finne på nye spill, sier Ribe Rudihagen.

De håper å lage en nettside der brukere kan delta, og publisere egne spill de har funnet på med magnetbrikkene.

– Imponert over innsatsen

– Jeg synes de har laget en veldig god løsning for å flytte fysiske objekter fritt over et bord, sier brettspill-tester André Nordstrand.

André Nordstrand

– Hvis vi er heldige vil det komme noe ordentlig tøft ut av «Magination», sier brettspillekspert André Nordstrand.

Foto: Privat

Likevel tror han «Magination» slik det er i dag fungerer mer som et leketøy enn et spill.

– Men et fellesskap hvor folk selv kan komme med design til spill virker veldig bra, sier Nordstrand og tror det kan bli populært.

–​ Å designe et godt spill er utrolig vanskelig, sier han.

Startet ved kjøkkenbordet

Idéen til «Magination» kom for tre og et halv år siden. Over kjøkkenbordet lekte Linkjendal og Ribe Rudihaugen seg med magneter de hadde kjøpt.

– Vi hadde det så gøy med å komme opp med nye måter å lage spill på, at vi måtte dele det med andre, sier Ribe Rudihagen.

teknisk, magination

Spillet har i dag tre forskjellige typer brikker.

Foto: Magination