NRK Meny
Normal

Må vi finne frem igjen bohemene?

Trenger vi å finne frem igjen bohemene i dette «ordentlige» samfunnet? Det var temaet da Kjell Nordström i dag møtte kunstner Unni Askeland til samtale under Protestfestivalen i Kristiansand.

Askeland og Nordström

Unni Askeland og Kjell Nordström.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Denne uken pågår Protestfestivalen i Kristiansand. Her skal mange ulike temaer opp til samtale og diskusjon av ulike personligheter.

Mandag er det bohemen som står for tur, der stylist Kjell Nordström (tidligere kjent som Baron Von Bulldog) og kunstner Unni Askeland skal prøve å finne ut om bohemen er glemt og om man trenger å finne ham frem igjen.

Eneste virkelige bohem

Ifølge festivalen selv, er Askeland den eneste virkelige bohemen igjen i Norge.

Askeland er billedkunstner og har over en årrekke hatt stor suksess med sine utstillinger. På 80- og 90-tallet var hun en del av kunstnermiljøet rundt Bob Dylan i New York, og har stilt ut bilder i både København, Amsterdam, Göteborg og New York.

Askeland var nylig i media for sin kunstnerfilm «Fearstory», som hun laget basert på en av gjerningsmennene fra de såkalte Hadelandsdrapene.

Filmen ble ikke vist som planlagt da det kom frem at gjerningsmannen hadde løyet til Askeland, og var ikke mannen han utga seg for å være.

Kjendisdesigner

Svensk-norske Kjell Nordström har i mange år vært regnet som anerkjent stemme i norsk motebransje.

Han er tidligere kjent som Baron Von Bulldog og stod blant annet sammen med Ari Behn for kleskolleksjonen Behn og Bulldog.

Nordström mottok også mye oppmerksomhet rundt den antinazistiske kolleksjonen PROGANDA i etterkant av Holmlia-drapet i 2001.

Rer opp til debatt

NRK Sørlandet sender direkte fra Protestfestivalen klokken 13. Temaet er bohemer, og diskusjonen går fra en seng. Les mer.

Foto: Kai Stokkeland / NRK