Nesten 40.000 liter vann rant ut på Fevik skole

En brannslange som løsnet førte til at mellom 30.000 og 40.000 liter vann rant ut på gulvet på nye Fevik skole i Grimstad natt til onsdag. Vannskadene er så store at skolen må stenge to av klasserommene på ubestemt tid.

En brannslange som løsnet førte til at over 30.000 liter vann rant ut på gulvet på nye Fevik skole i Grimstad i natt. Vannskadene er så store at skolen må stenge to av klassreommene på ubestemt tid.

SE VIDEO: To klasserom med splitter nytt utstyr er blitt så ødelagt at nye Fevik skole må stenge disse på ubestemt tid etter vannlekkasjen i bygget.

Fagleder Sigvard Laurendez

Fagleder Sigvard Laurendz.

Foto: Odd Rømteland / NRK
Vannlekkasje Fevik skole

Det har fosset ut mellom 30.000 og 40.000 liter vann på skolen.

Foto: Odd Rømteland / NRK
Fevik vann

Det var ved denne vannslangen lekkasjen startet.

Foto: Anders Sårheim

Det var brudd på en brannslange sent tirsdag kveld som førte til at store mengder vann rant ut på gulvene inne på skolen.

– Iherdig innsats begrenset skadeomfanget

Skadeomfanget er ennå ikke kartlagt, men iherdig innsats etter at vannlekkasjene ble oppdaget har begrenset skadene betydelig, sier fagleder Sigvard Laurendz.

– Innsatsen fra vaktmesterteamet og brannvesenet har helt klart gjort mye for at skadene ikke ble større, sier han til NRK.

Det var noen forbipasserende som tilfeldigvis la merke til vannet som rant ut fra bygget tirsdag kveld. De forbipasserende tok kontakt med skolen og vaktmesteren var raskt på stedet og begynte oppryddingsarbeidet.

Må stenge to klasserom

– Det har fosset ut mellom 30.000 og 40.000 liter vann i løpet av kvelden og natten. Mesteparten av vannmengdene er nå tørket opp, sier Laurendz.

To klasserom med splitter nytt utstyr er blitt så ødelagt at nye Fevik skole må stenge disse på ubestemt tid.

Nå skal skolen kartlegge om det er blitt skader på det elektriske anlegget eller i isolasjonen på skolebygget.

Kan bli dyrt

Dette arbeidet starter på fredag, forteller skolesjef i Grimstad Niels Songe-Møller.

Han kan ikke anslå hvor mye vannlekkasjen vil koste, men sier det kan bli dyrt.

– Det kan det nok bli, men det vil jeg ikke uttale meg om på nåværende tidspunkt. Foreløpig er det helt umulig å si hva kostnadene vil bli, sier Songe-Møller.

Fevik skole

Noen av rommene som ble hardest rammet ble tømt for innhold.

Foto: Anders Sårheim