Må sone 17 år for Nævisdaldrapet

Høyesterett opprettholder dommen på 17 års fengsel mot de to som ble dømt for et «torturlignende» drap av 42 år gamle Steinar Gjeruldsen fra Froland i 2012.

politisperring

I juni i fjor ble en mann på 47 og en mann på 40 år dømt til 12 og 15 års fengsel for drapet på Steinar Gjeruldsen på Nævisdal i Arendal.

Foto: Øyvind Eskedal

Steinar Gjeruldsen ble drept på Nævisdal i august 2012.

41-åringen fra Arendal og 48-åringen fra Froland ble først dømt til 15 og 12 års fengsel. Agder lagmannsrett skjerpet i fjor høst senere straffen til 17 års fengsel for begge.

Forsvarerne mente dommen var feil og at straffen var for streng.

De to domfelte anket saken til Høyesterett, som nå har kommet fram til at lagmannsrettens avgjørelse blir stående. Dommen på 17 års fengsel er dermed rettskraftig.

Statsadvokat Jostein Johannesen sier til Fædrelandsvennen at han er fornøyd med dommen.

17 års fengsel samsvarer med påstanden statsadvokaten ba om under den første rettslige behandlingen i tingretten.

Drapsofferet fra Froland i Aust-Agder ble mishandlet og drept på en måte som ble beskrevet som torturlignende i dommen mot de to mennene på 41 og 48 år.

En krangel om penger skal ha vært bakgrunnen for episoden som endte med at Gjeruldsen ble drept.

Høyesterett legger til grunn at drapet ble begått under særdeles skjerpende omstendigheter. I dommen vises det til at Gjeruldsen ble utsatt for grov vold i over en halvtime. Han ble deretter forsøkt hengt med en ledning. Da ledningen røk ble 42-åringen hengt opp på nytt, da med en lastestropp rundt halsen.