NRK Meny
Normal

Må ringe på for å komme inn

Etter å ha blitt utsatt for to ran på kort tid, har Askeland Ur & Smykker i Markensgate i Kristiansand nå låst dørene og satt opp ringeklokke som kundene må bruke.

Askeland Ur & Smykker

Askeland Ur & Smykker i Markensgate i Kristiansand har nå fått lås og ringeklokke, etter å ha blitt utsatt for to ran på en måned.

Foto: Elisabeth Sandve/NRK

– Vi har fått oss lås som vi styrer fra innsida. Folk må nå ringe på for at vi skal slippe dem inn, sier butikksjef Haldora Tesdal.

Urmakerforretninga i sentrum av Kristiansand ble om formiddagen 10. mars ranet av tre maskerte menn, væpnet med pistol. Tre uker tidligere slo to personer rundt seg med metallstang, og ranet med seg klokker for rundt én million kroner.

Føler seg ikke trygge

Nå føler de ansatte seg ikke trygge. Og for å ha bedre kontroll med hvem som kommer inn i butikken, har de valgt å låse dørene visse deler av dagen.

Haldora Tesdal Askeland Ur

Butikksjef Haldora Tesdal hos Askeland synes det er tryggere å ha kontroll på hvem som kommer inn.

Foto: Jan Inge Thomassen / NRK

– Men vi låser bare når vi føler at vi trenger det, på de tidene der vi er mest utsatt. Som når vi setter klokkene på plass om morgenen, når vi er alene, og om ettermiddagen når vi skal ta alt inn igjen.

– Hva synes du om at du må gå så langt for å beskytte deg selv?

– Det er trist. Vi har holdt til her i 18 år uten å måtte bekymre oss på dagtid. Vi har hatt sjokkbrekk om nettene, men da får du det ikke sånn innpå deg, sier Tesdal.

– Hvordan bestemmer du hvem som skal få komme inn?

– Alle er hjertelig velkommen. Men de kan i alle fall ikke storme butikken, sånn som de har gjort. Jeg har nå mer kontroll.