Må låne 1,5 millioner

Toppsatsingen i MK går en usikker fremtid i møte.

Penger

MKs elendige fjorårs-sessong har fått økonomiske konsekvenser.

Foto: Pål Kristian Lindseth / NRK

Helt siden 2001 har Mandalskameratene drevet med underskudd. Økonomikrisen ble toppet med fjorårssmellen på nesten en million kroner. Samlet har klubben et underskudd på 2.8 millioner kroner.

MK

Nå må klubben låne halvannen million om en videre toppsatsing skal være mulig.

Det melder Lindesnes Avis.

- Situasjonen er dramatisk, erkjenner styreleder Brede Pedersen til avisen.

Det jobbes nå på spreng med å få orden på økonomien i klubben. Inntektene må opp, mens utgiftene må ned. Styrelederen håper å ha på plass en løsning innen midten av april.

Freder ingen

Det økonomiske rotet i klubben kan få konsekvenser for flere enn spillerne. Til tross for at administrasjonen i MK kun teller 3,6 årsverk, med trener, daglig leder, spillerutvikler og en markedssjef i 60 prosent stilling, er det ikke gitt at det ikke vil bli kutt også her.

Sjokkert MK-trener

- Vi kan aldri si aldri, ingen er fredet. Vi er nødt til å få økonomien i ballanse, sier styreleder Pedersen.

Skyldes svake resultater

Brede Pedersen er overbevist om at millionsmellen i fjor skyldes svake prestasjoner på banen. På grunn av at MK havnet nederst på tabellen, synker tilskuddet fra norsk toppfotball.

- Dessuten hadde vi budsjettert med å komme lenger i cupen enn til første runde. Det førte til ytterligere 500.000 kroner i sviktende inntekt. De svake sportslige resultatene førte også til publikumssvikt. Der tapte vi rundt 200.000 kroner i forhold til budsjettet, forklarer Pedersen til Lindesnes Avis.