NRK Meny
Normal

Må betale 12 000 etter å ha berget stjålet båt

Mannen fant en stjålet båt, og varslet politiet. Det viste seg å bli dyrt da han skulle levere den til eieren.

Kristiansand tingrett

En mann er i Kristiansand tingrett dømt til å betale erstatning etter at det gikk galt da han skulle gi en stjålet båt tilbake til eieren.

Foto: Nina Kristiin Vraa

En mann er i retten dømt til å betale en erstatning på 12 286 kroner, etter at han skulle frakte en stjålet båt tilbake til sin rettmessige eier.

Båtens eier fikk også medhold i Forliksrådet, men saken ble påklaget og havnet derfor i retten.

På feil sted til feil tid

Den uheldige historien begynte i mai i fjor, da mannen oppdaget en båt som kom kjørende i Marvika i Kristiansand. Mannen observerte to menn som fraktet sykler og søppelsekker, og han fattet raskt mistanke om at båten var stjålet.

Tyvene la båten til kai, og mannen varslet politiet. Han tok båten opp av vannet, og fraktet den på en henger til nærmeste lagringsplass.

Han var bekymret for at båten igjen ville bli stjålet dersom den lå usikret til kai.

Politiet fikk kontakt med båtens eier. De to mennene avtalte at båtfinneren skulle frakte båten ned til Marvika igjen, der eieren sto og ventet.

Det var da det gikk galt.

På vei dit løsnet hengeren fra bilen, og raste inn et forretningslokale. Båten fikk skader for flere tusen kroner.

Dømt til å betale erstatning

Det endte med at båteieren krevde en erstatning på 15 700 kroner fra mannen som reddet båten hans fra båttyvene. I tillegg krevde han erstatning for to dagers tapt arbeidsfortjeneste.

I retten denne måneden fikk båteier medhold i førstnevnte. Begrunnelsen var at retten mener tyverivarsleren var uaktsom i måten han festet båten til tilhengeren på. Tapt arbeidsfortjeneste fikk han ikke medhold i.

Et år etter den uheldige ferden ble han dømt til å erstatte båteiers reparasjonskostnader på kr 10 000, samt til å betale 2 680 i sakskostnader.