Lyngdal vil kopiere Lillesand

Europaveien gjennom Lillesand gjorde kommunen til et attraktivt sted både å bo og jobbe, nå vil Lyngdal kopiere Lillesands suksess.

Veimøte Lillesand

I dag var ordfører i Lyngdal Jan Kristensen (H) på besøk i Lillesand for å lære av erfaringene med ny europavei gjennom kommunen. Her sammen med Lillesands egen ordfører Arne Thomassen (H). Fra venstre: Ordfører Jan Kristensen, lyngdalsrådmann Normann Udland, plansjef Stein Erik Wathe, planlegger Anne Kristine Lysestøl og ordfører Arne Thomassen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Lyngdalsordfører Jan Kristensen ser frem til å få ny E39 gjennom kommunen. Ny vei gir nye muligheter og i dag var ordføreren på besøk i Lillesand for å lære.

Les også: – Ber UP overvåke midlertidig E39

Jan Kristensen

Lyngdalsordfører Jan Kristensen vil gjerne kopiere Lillesands suksess som har ført til både næringsutvikling og befolkningsvekst.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

– Vi vet jo at Lillesand har lyktes med dette. Blant annet da de har bygget flere gode avkjørsler til kommunen og fått etablert næringsområder langs veien, sier ordfører i Lyngdal Jan Kristensen (H).

Blitt attraktiv

I 2009 ble E18 mellom Kristiansand og Grimstad åpnet. Det har gitt Lillesand, som ligger midt imellom de to byene, flere fordeler.

Veimøte Lillesand

Arne Thomassen deler gjerne erfaringer med lyngdalsordfører Jan Kristensen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

– Vi har fått en vei som går gjennom kommunen på en så skånsom måte som mulig. Vi har også fått etablert gode knutepunkter langs motorveien, som igjen har ført til næringsutvikling, sier ordfører Arne Thomassen (H) i Lillesand.

Kommunen har de siste årene også opplevd betydelig befolkningsvekst.

– Vi har også hatt muligheten til å etablere et godt kollektivtilbud langs den gamle E18, og utvikler boliger på hver side av denne kollektivaksen gjennom kommunen, sier Thomassen.

Misunnelig

– Vi er på mange måter like på Lillesand, da vi også har en gammel europavei som går igjennom kommunen, sier lyngdalsordføreren.

Kristensen trekker klare paralleller til egen kommune, og håper å oppleve mye av det samme som Lillesand med ny vei gjennom kommunen.

Blir du litt misunnelig når du ser hva de har fått til i Lillesand?

– Ja, det er klart, smiler Kristensen.

– Det er jo bare München som har flere avkjørsler fra motorveien enn Lillesand, så vi håper at det kan bety store muligheter også for oss.