NRK Meny
Normal

Lurer på om rådmannen vil ha en spøkelsesby

– Det er helt latterlig å ha regler om nattero i Tvedestrand, mener Jan-Erik Pedersen, som driver et vaktselskap i byen.

latterlig å ha regler om nattero i Tvedestrand, mener Jan-Erik Pedersen, som driver et vaktselskap i byen. I går vedtok politikerne å gå inn for at det skal være ro i byen mellom midnatt og klokka seks.

NETT-TV: – Det er helt latterlig å ha regler om nattero i Tvedestrand, mener Jan-Erik Pedersen, som driver et vaktselskap i byen.

I går vedtok politikerne å gå inn for at det skal være ro i byen mellom midnatt og klokken 06. Saken er nå sendt ut på høring.

Rådmannens forslag lød slik: «Enhver som ferdes på eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted plikter å overholde nattero etter klokken 23 og til klokken 06».

Politikerne strakk seg altså én time lenger og vil tillate leven frem til midnatt.

– Det skjer for lite

– Tvedestrand burde heller ha et problem med at det er for lite som skjer, mener Jan-Erik Pedersen, som driver vaktselskapet Sør Security.

– Vi er en sommerby og lever av sommergjestene. Men skal det nå være sånn at vi må løpe rundt på sommeren og hysje på folk. At folk har en høy tone når de går hjem fra byen en sommerkveld det må man tåle. Og det tror jeg de fleste tåler, sier han.

– Jeg tror det er rådmannen og politikerne som har et problem her, legger han til.

Siden Pedersen driver vaktselskapet Sør Security, innrømmer han at han også ber for sin syke mor. Men han synes det er helt unødvendig å lage en støyregel for en by som nesten ikke har uteliv, men profilerer seg som bokbyen

– Ja, det kommer til å ende opp med at vi blir en spøkelsesby der folk ikke går ut. Det blir ikke noe liv. Det eneste som skjer er at vi kun blir bokbyen, den stille byen der det egentlig ikke skjer noe som helst, sier han.

Mest aktuelt på sommeren

I går var saken om nattero til behandling i kommunestyret, og det endte med at politikerne gikk inn for at det skal være ro mellom midnatt og klokka 06. Dermed sender de saken ut på høring.

Svein Ole Hageli (Ap) innrømmer at det er stille på denne tiden av året, men mener politikerne strakk seg langt nok.

– Du kan riktig nok gå gjennom byen uten å se noen folk nå om høsten og vinteren. Men på sommeren er dette mer aktuelt, sier han.

Høyres Sverre Holm er mest enig med Jan-Erik Pedersen, og mener Tvedestrand absolutt ikke er sjenert av for mye liv.

– Det er vel et minimalt problem som bør kunne håndteres uten politivedtekter, sier han.

Nattero i Oslo og Drammen

Nye politivedtekter har gjort at at mange kommuner har valgt å innføre krav om nattero.

I flere av de store byene, som Oslo og Drammen er det nå krav om nattero fra 23 til 06.