Lunde-Borgersen vil på landslaget

Tidligere landslagskaptein Kristine Lunde-Borgersen satser på nye mesterskap for Norge. Og landslagssjefen tror hun kan være tilbake for Norge allerede om et par uker.

Hergeirsson og Lunde Borgersen

Landslagssjef Thorir Hergeirsson ble imponert over det han så av Kristine Lunde-Borgersen i kampen mot Flint i Karusshallen søndag.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Søndag gjorde Lunde-Borgersen comeback etter barnefødselen for sju måneder siden, i kampen som også var hennes første etter returen til Vipers Kristiansand og norsk klubbhåndball.

Vellykket comeback

Lunde-Borgersen gjorde sakene sine bra i thrilleren som endte med ettmåls-seier til kristiansandslaget over Flint, og sier landsslagsspill er det neste målet.

– Jeg har lyst til det. Så får en se hvordan det går med meg og familiesituasjonen, sier Lunde-Borgersen.

I rute etter fødsel

Spill med flagget på brystet frister fortsatt for den tidligere landslagskapteinen som mener hun er i rute etter barnefødselen.

– Jeg skal lengre opp, men jeg er der jeg skal være nå, sier 31-åringen til NRK, og legger til at nesten hele familien er innstilt på videre spill i norgesdrakta for mor i huset.

– Det jobber vi for, og det er hele familien - i hvertfall de som kan snakke, innstilt på, sier Lunde-Borgersen.

Kristine Lunde-Borgersen

31-åringen har OL- og EM-gull i premieskapet, men mangler verdensmestertittelen. Den kan hun få muligheten til å sikre seg i VM i Brasil i desember.

Foto: Sander Heggheim/NRK

Hergeirsson: – Kan være med om to uker

På tribunen under comebacket satt en imponert landslagssjef Thorir Hergeirsson, som mener prestasjonen på banen tilsier en snarlig landslagsretur.

– Du skal ikke se bort fra at hun er med oss i World Cup om to uker, sier landslagssjefen til NRK.no.

– Særlig i andreomgang så er hun helt sjef i midtforsvaret og sammen med Birgit Van Os så er de en vegg og tar lurven litt i fra Flint-spillerne i forhold til skudd, skryter Hergeirsson.

– Vi trenger erfarne spillere og ser gjerne at de som blir mødre kommer tilbake hvis de har motivasjon og helse, legger han til.