NRK Meny
Normal

Bjørn Aslaksen er nykommer på Sørlandstoppen!

Bjørn Aslaksen, bosatt på Vennesla, utfordrer Sørlandstoppen onsdag 10.oktober med "En bedre hverdag". 

Bjørn Aslaksen
Foto: Jon Anders Møllen

Bjørn Aslaksen
Foto: Jon Anders Møllen

Den kristne sangeren og komponisten Bjørn Aslaksen (44) har nylig utgitt ny cd og derfra har vi valgt å presentere den fengende titttelmelodien  "En bedre hverdag" som swinger i sambarytmer.  Han har vært en bestselger innen lovsangsjangeren med sine tidligere utgivelser og hans sanger synges overalt i landets menigheter.  Flere er også oversatt til andre språk og synges i USA, Australia, Singapore og Russland.

 

Økonom, komponist og musikkpastor

I tidlige barneår bodde han på Nes Verk utenfor Tvedestrand, dernest Nelaug i Åmli kommune og er nå bosatt med familien i Vennesla hvor han har vært musikkpastor i Filadelfia.  Han er økonom av utdannelse, men har hatt musikken som bigeskjeft gjennom flere år og har turnert i Norge, Sverige og Danmark de siste femten årene med musikken sin.

Samarbeid med HCP

Cd'en "So forgiven" inneholder tretten sanger med tekst på både engelsk og norsk. I det siste har han hatt et samarbeid med det dyktige koret Happiness Choir Project fra Arendal som ledes av Stein Jonassen, som også er produsent av cd'en og har skrevet mange av tekstene.  HCP har hatt flere konserter med Bjørn Aslaksen og de planlegger turnévirksomhet sammen utover høsten.

Vennesla utfordrer Byremo

Bjørn Aslaksen utfordrer Sørlandstopplista som for tiden toppes av Grethe + Enny & Helene fra Byremo, etterfulgt av Ornand Altenburg fra Birkeland, Dm7b5 fra Vest-Agder, Anne Marie Almedal fra Kristiansand og Aslak Gjennestad fra Arendal.  Poengene fra Sørlandstoppens jury avgjør,  sammen med lytternes egne poeng,  rekkefløgen på lista.

Stemmeliste

Rekkefølge for SMS-avstemning til 10.oktober begynner fredag 5.oktober og fram til programslutt

1. Grethe + Enny og Helene Stulien Lauen/La det gode få slå rot

2. Ornand Altenburg/Catfish Row

3. Dm7b5/Science of Silence

4. Anne Marie Almedal/Southern Sky

5. Aslak Gjennestad/Like a Baby

6. Bjørn Aslaksen/En bedre hverdag