Hopp til innhold

Lover et fredens år for Sørlandet Sykehus

– 2013 skal bli et fredens år mellom Kristiansand og Arendal, sier direktør Jan Roger Olsen ved Sørlandet Sykehus.

Jan Roger Olsen

– Nå skal jeg interne konflikter mellom Arendal og Kristiansand til livs, sier direktør Jan Roger Olsen ved Sørlandet Sykehus.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ifølge Jan Roger Olsen skapte konfliktene rundt hjertetilbudet mellom Arendal og Kristiansand mye uberettiget uro i befolkningen på Sørlandet i fjor.

Robotsaken

– I 2012 har vi skapt en uberettiget engstelse i befolkningen til et tilbud som er helt prekært for den enkelte når de oppsøker det, sier sykehusdirektøren.

I ly av blant annet robotsaken forventer Olsen at 2013 er året der alle interne konflikter mellom blant annet legene i Arendal og Kristiansand blir historie. Olsen vil bruke roboten som en positiv milepæl for å få et bedre omdømme lokalt.

LES: Trekker gaven på 25 millioner

LES: Stoler ikke på sykehuset

LES: Fylkeslegen følgjer sjukehusstrid

Kreftrobot Arendal

Kreftroboten som ble gitt i gave til Sørlandet Sykehus skapte interne konflikter på sykehuset i 2012.

Foto: Benedicte Goa Ludvigsen / NRK

– Jeg skal være mer til stede

– Det er først og fremst en appell til egne ansatte. Nå må vi håndtere disse uenighetene på en måte der vi finne gode prosesser og god dialog internt. Jeg har selvfølgelig hovedansvaret for dette. Og jeg skal prøve å være til stede og mer tilgjengelig. Men vi må få bedre kommunikasjon og en bedre prosess, sier Olsen.

Olsen skryter av de ansatte på sykehuset.

– Med så god leveranse og god innsats som gjøres fra alle sykehusansatte på Sørlandet, er det trist at de ansatte ikke får den berettigede honnøren for den kjempeinnsatsen som legges ned. Men det er uakseptabelt av vi med dette som basis skaper en utrygghet rundt et tilbud som rettmessig er så godt, sier sykehusdirektøren.