Lover bedre sikkerhet

- Jeg følte liv og helse var i fare, sier sykepleier. Nå skal sikkerheten for de ansatte ved legevakten i Flekkefjord bli bedre.

Sykehus.

Illustrasjonsbilde

Foto: Wiik, Eirill / SCANPIX

 

 

Per Kristian Hyldmo

Klinikksjef Per Kristian Hyldmo

Foto: Reidar Mosland / NRK

En mannlig sykepleier ble natt til onsdag drapstruet på jobb. Mannen måtte låse seg inne og vente i en time før han fikk assistanse av politiet. Nå lover Sørlandet sykehus bedre sikkerhet for de ansatte på legevakten.

Både hovedvernombud Svein Lochner ved Sørlandet sykehus, og klinikksjef Per Kristian Hyldmo sier at denne episoden må føre til bedre forhold.

I første omgang vil sykehuset ta saken opp med politiet, sier klinikksjef Hyldmo.

 

 

Fryktet for livet

Sykepleier Thorstein Janvin følte seg truet på livet.- Han oppførte seg truende overfor meg. Han var på vei til å angripe, men da fjernet jeg meg og låste meg inn, sier Janvin.

Janvin kontaktet politiet, men fikk til svar at det ikke var folk som kunne komme å hjelpe. Derette ringte han AMK-sentralen og ba ambulansepersonellet komme til unsetning.

Da politiet kom etter en time ble mannen lagt i bakken.

Politiet må komme raskere

I formiddag har sykehusets sikkerhetsansvarlige vært i Flekkefjord for å se på forholdene rundt epsioden på legevakta.

Dersom politiet ikke kan love raskere og bedre assistanse sier klinikksjef Hyldmo at sykehuset vil vurdere å inngå avtaler med vektere som kan tilkalles i nødsituasjoner.

- Vi har godt samarbeid med politiet og vil diskutere denne saken med dem. Men også andre tiltak kan være aktuelle - blant annet et eksternt verkterfirma, sier Hyldmo.

Uholdbar situasjon

Hovedvernombud Svein Lochner understreker at noe uansett må skje. Han mener at det er uholdbart at personell på legevakten i Flekkefjord må være i en så sårbar situasjon på kvelder og i helger. Derfor må sykehuset gjøre noe for å skape trygghet og motvirke den typen slitasje på personellet.