NRK Meny
Normal

Lover å kople skinnene sammen

SV lover å kjempe for at sammenkoplingen av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen kommer inn i Nasjonal Transportplan neste år.

Ekspresstog.

Tog Eidanger-Brokelandsheia loves topp prioritet

Foto: Håkan Falk / Scanpix

Regjeringsartiet lover en reisestrekning mellom Kristiansand og Oslo på tre timer i framtida, og vil prioritere dette først av alle togprosjekt.

 Det var statssekretær Bård Vidar Solhjell ved Statsministerens kontor og SVs fylkesordførerkandidat Signe Ann Jørgensen som slapp nyheten på perrongen på Gjerstad stasjon tirsdag.

Gode nyheter

Bård Vegard Solhjell

Statssekretær Bård Vidar Solhjell lover førsteplass på transportåplanen

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Tre lokale SV-kvinner sto på perrongen i Gjerstad og ventet på Oslotoget og en mann med gode nyheter i kofferten tirsdag formiddag

SVs nestleder og statsekretær Bård Vidar Solhjell. brukte idag like lang tid på turen med toget fra hovestaden til Gjerstad som det tok på femtitallet. Nytt spor mellom Eidanger og Brokelandsheia skal gjøre turen mye raskere.

Vil prioritere Brokelandsheia

Men nå lover regjeringspartiet at sammankoplingen av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen skal realiseres.

Det ble paradoksalt nok biltur for SV-delegaskonen da de skulle se på den fremtidige togstasjonen på Brokelandsheia, der den framtidige sammenkoplingen mellom Sørlandsbanen og Vestfoldbanen nå skal komme.

Tre timer

Regjeringspartiet lover at det vil priorietere denne sammenkoplingen  først av alle togprosjekt her i landet i neste utgave av transportplanen.

Tre timer vil togturen mellom Oslo og Kristiansand ta når den seks mil lange togstrekningen mellom Brokelandsheia og Eidanger står ferdig.