NRK Meny
Normal

LOS har undertegnet storkontrakt

Strømselskapet LOS har i dag sikret seg en av landets største strømkontrakter med en verdi på over 100 millioner kroner årlig.

LOS

– Vi er svært godt fornøyd med å vinne dette anbudet, som befester vår posisjon som Norges største aktører i bedriftsmarkedet, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS, her sammen med Knut Otto Pedersen, seniorrådgiver innkjøp i Vest-Agder fylkeskommune på vegne av OFA.

Foto: Kjell Inge Søreide

Avtalen med Offentlig Fellesinkjøp Agder (OFA) er på mer enn 100 millioner kroner årlig de neste seks årene. Avtalen omfatter strømleveranser til 23 kommuner i Agder samt de to fylkeskommunene.

Les også:

– Vinner kunder på hjemmebane

– Vi er svært godt fornøyd med å vinne dette anbudet. I tillegg til å befeste vår posisjon som Norges største aktører i bedriftsmarkedet, betyr det mye for oss å vinne kunder på hjemmebane. Vi mener selv at vi har unik kompetanse, og systemer som møter våre kunders krav på en veldig fin måte, sier Geir Tønnesland, administrerende direktør i LOS.

Årlig vil avtalen bety en leveranse av et strømforbruk på 270 gigawattimer (GWh) fordelt på 4795 anlegg. Størrelsen tilsvarer strømforbruket til en by med opp mot 40 000 innbyggere.

Samlet alle sørlandskommunene

Fra før leverer LOS strøm til kommunene som er med i det andre store innkjøpsfellesskapet på Agder, Knutepunkt Sørlandet. Dermed har LOS nå samlet alle sørlandskommunene i sin portefølje. I avtalen ligger leveranser innen kraftforvaltning, fakturering, rådgivning og energiledelse.

Les også:

– Det var gode tilbydere med i denne prosessen, og de ble vurdert ut fra flere kriterier. I tillegg til pris, som selvsagt veier tyngst, ser vi at vi kan dra gode veksler på LOS kraftforvaltningsmiljø og rapporteringsverktøy, sier Knut Otto Pedersen, seniorrådgiver innkjøp i Vest-Agder fylkeskommune på vegne av OFA.

LOS er landets største kraftleverandør i bedriftsmarkedet, og blant de tre største i privatmarkedet. Selskapet omsatte for 4,7 milliarder kroner i 2011. LOS har hovedkontor i Kristiansand og er et heleid datterselskap av Agder Energi AS