NRK Meny
Normal

Lokker stadig flere vestegder

Etter mange år med rogalandsdominans, velger nå også flere vestegder å legge vinterferien til alpinbakkene i Tjørhomfjellet i Sirdal.

Skiheis på tjørhomfjellet

Vinterferien står for døra, og Tjørhomfjellet i Sirdal i Vest-Agder håper på minst 200 vestegder daglig.

Foto: Øystein Tjørhom

Det er daglig leder Øystein Tjørhom i Tjørhomfjellet godt fornøyd med.

– Endelig! Når vi er Vest-Agders største skisted, så er det flott at også vestegdene begynner å bruke oss. Vi har merket en økning de siste årene. De kommer fra områdene rundt Flekkefjord og Farsund, sier Tjørhom.

Håper på 200

Tradisjonelt har rogalendinger dominert bakkene i alpinanlegget helt vest i Vest-Agder. Det gjør de fortsatt, men de siste årene har det dukket opp stadig flere vestegder, sier Tjørhom.

– Vi merket en forskjell da vi fikk ekspresstolheis i 2006, og spesielt de siste tre årene har det vært en økning, sier Tjørhom.

– Denne uka har det vært vinterferie i Rogaland, og fra lørdag til onsdag hadde vi i snitt 900 gjester hver dag. Til uka er det vinterferie i Agder-fylkene, og får vi i snitt 200 gjester daglig fra Vest-Agder, skal jeg være veldig fornøyd, sier Tjørhom.

– Den værmeldingen som ligger ute på yr.no nå, sier bare sol i hele Vest-Agders vinterferie. Jeg kan mer eller mindre garantere en køfri vinterferie i strålende sol, reklamerer Tjørhom, som overtok som daglig leder for bare noen uker siden.

Store investeringer

Tjørhomfjellet het Sirdal Alpin frem til i fjor. Etter flere år med underskudd, tror Øystein Tjørhom på et overskudd for 2012.

– Det gjenstår bare få detaljer før regnskapet er klart, og det går mot et lite overskudd, sier han.

De siste åtte årene er det investert for 40 millioner kroner i alpinanlegget. Den største investeringen var i stolheisen, som sto klar til bruk i 2006.

Tjørhomfjellet Alpintsenter

De siste åtte årene er det investert for 40 millioner kroner i alpinanlegget Tjørhomfjellet i Sirdal i Vest-Agder.

Foto: Tjørhomfjellet Alpintsenter