NRK Meny
Normal

Lokker med hingst

Araberhoppa Zoyah har vært forsvunnet i vinter-skogen siden nyttår.

Hesten Zoyah
Foto: Gitte Flemming

Det er snart fire uker siden araberhoppa Zoyah forsvant fra Skeimo i Vegårshei. Nå har eier Osmund H. Johnsen tatt utradisjonelle metoder i bruk.

LES: LIVREDD NYTTÅRSHEST

Tirsdag i forrige uke hadde Johnsen helikopter og paraglider i luften for å lete etter den dypt savnede hesten, men søket ga ingen resultater.

Likevel har eieren fortsatt håp om at hoppa er i live, skriver agderposten.no.

Brukte høylydt hingst

Store snømengdene har gjort det vanskelig å lete etter Zoyah. Johnsen måtte gi opp letinga både med bil og snøskuter. I helga ble også en hingst satt inn i søket.

LES: VANSKELIG Å LETE ETTER ZOYAH

-Da vi fant noen spor i helgen som vi trodde kunne være fra Zoyah, brukte vi en høylydt hingst for å finne henne. Hadde hingsten fått sporet av ei hoppe, hadde den sannsynligvis funnet henne, sier Johnsen til avisen.

Men eksperimentet ga ingen resultater, og Johnsen måtte nok en gang reise hjem uten spor av Zoyah.

Johnsen sier han tror at det var nyttårsrakettene som skremte hesten, men han utelukker ikke at noen kan ha tatt henne. Nå utvides søket.

-Med den farta vi vet hun kan ha hatt, kan hun ha løpt sørover mot Grimstad, eller oppover mot Åmli. Det er viktig at folk som har hest er på vakt, og sier fra hvis de skulle se spor etter en fremmed hest, sier Johnsen.