NRK Meny
Normal

Lokker båteiere med hundedusj

Diesel og ispinner er ikke nok. I sommer skal båtfolket lokkes til Korsvik Marina i Kristiansand med egen hundedusj. – Sats heller på god teknisk service, sier båtbransje-magasin.

Marina tilbyr hundevask

POLLETTVASK: – Marinaer bør bli mer turistvennlige, sier Eivind Larsen ved Korsvik Marina. I sommer selger han polletter til egen hundedusj, og satser på at flere cabincruisere legger turen innom.

Foto: Ann Helen Gjerde / NRK

– Hundevask var jo ikke noe tema for noen tiår siden da alle kjørte rundt i 20 fots båter. Nå kommer folk i 50-fotere med bikkja på dekk, sier marina-innehaver Eivind Larsen.

Kampen om båtturistene er hard om sommeren. Og hvordan få båtene til å ligge litt lenger? Bensinstasjoner langs veien berger seg med pølser og rosinboller.

Marinaen spisser nå sanitær-tilbudet, ikke minst til båtens firbente.

– Behovene øker i takt med større båter. Folk tar med seg hundene på sjøen, og de vil også bade. Da kan det være lurt å ta en dusj i ferskvann etterpå, sier Larsen.

Dusj og klesvask

– Men blir det virkelig flere kunder av dette, tror du?

– Vi håper det. Hundedusj kan være det lille som gjør at man svinger innom. Marinaene har jo fått kritikk for begrenset tilbud utover drivstoff. Vi må bli mer turistvennlige.

Marina tilbyr hundevask

UTVIDER: Marinaen øst for Kristiansand sentrum får hundevask, klesvask, dusjanlegg og enkel restaurant.

Foto: Ann Helen Gjerde / NRK

Ved Kristiansands eneste helårsåpne marina skal også hundeeiere få dusjmuligheter. Klesvask står også på programmet.

– Som båteier vet jeg at en dusj om bord ikke er rare greiene. Det er bedre å få seg en dusj på land, sier marina-eieren, som også søker skjenkebevilling til en enkel restaurant.

– Aldri hørt om

Redaktør Hans Due i bransjebladet Båtmagasinet har aldri hørt om marinaer med egen hundedusj.

– Den var jo litt morsom, og kan muligens gi ekstra publisitet. Men jeg tror neppe dette blir tunga på vektskåla for besøk på marinaen.

Magasinet kårer jevnlig Norges beste gjestehavner. Due har ingen tall på hvor mange som har hund i båten. Likevel tror han hunden kommer litt ned på lista når vannpumpa i motoren svikter.

– Når båtfolk oppsøker marina er det for å bunkre drivstoff eller få hjelp til å fikse noe på båten. Da blir det viktigste for en marina å ha et serviceapparat. Da skårer du høyt, sier redaktøren.

Han mener i tillegg enkelte marinaer med fordel kan utvide åpningstidene til båtfolket om sommeren.