Frp-politiker ble utstøtt - har fått flere hundre støttemeldinger

Silje Flaten Haugli (27) har fått mye støtte etter at hun ble nektet å delta på arrangementer i Fremskrittspartiet.

Silje Haugli

Silje Flaten Haugli får ikke delta på arrangementer i Fremskrittspartiet. Årsaken er at hun uttalte seg kritisk til Sylvi Listhaug som ny partileder.

Foto: Espen Bierud / NRK

– Det har ramlet inn flere hundre støtteerklæringer. Hver og én av dem bekrefter bare at jeg har gjort noe riktig, sier Silje Flaten Haugli.

Frp-politikeren fra Tvedestrand ble utestengt fra valgkampen etter at hun sa følgende om Sylvi Listhaug som ny partileder:

– Hun er kjempedyktig, men hun er for kontroversiell og skaper mye splittelse i gruppen.

Kommentaren har ført til at hun utestenges fra valgkampen. I Tvedestrand Frp har dette skapt sterke reaksjoner, og fire av fem styremedlemmer har trukket seg.

Nå får hun også støtte fra andre steder i landet.

– Jeg setter enormt stor pris på alle støtteerklæringene som har kommet.

Støtteerklæring Haugli
Støtteerklæring Haugli
Støtteerklæring Haugli
Støtteerklæring Haugli
Støtteerklæring Haugli

– Ingen har spurt om hvordan det går

Flaten Haugli forteller at hun er vant til «å stå i stormer».

– Men det har selvfølgelig vært tøft og tatt mye humør og energi den siste måneden. Det er derfor veldig oppløftende å få så mange fine meldinger og telefoner fra folk.

Samtidig har det vært stille fra enkelte i partiet, forteller hun.

– Selv om ingen fra hverken sentralstyret eller fylkesledelsen har tatt kontakt og spurt om hvordan det går, så er det godt å vite at grasrota stiller opp og ønsker deg godt uavhengig av om de er enige med deg eller ikke.

Silje Haugli

Silje Flaten Haugli har fått massiv støtte fra fjærn og nær etter at det ble klart at hun ikke får delta på Frp-arrangementer fremover.

Foto: Espen Bierud / NRK

– Hun må gjerne ringe meg

NRK har forsøkt å komme i kontakt med partiledelsen i Frp. Men ingen vil kommentere saken.

Fylkesleder i Agder Frp, Christian Eikeland ønsker nå å se fremover.

– Fylkeslaget har vært i kontakt med Silje gjennom vår rådgiver. Hun må gjerne ringe meg. Det har jeg ingen problemer med. Jeg snakker gjerne med Silje. Men i denne saken har jeg ikke sett på det som naturlig å snakke med henne om selve saken, sier han.

– Det er viktig for oss nå å signalisere at vi ønsker å stå bak vårt program og våre folk. Vi ønsker å jobbe for målene partiet setter seg i valgampen. Det er viktig for oss å formidle at vi vil gå fremover som et samlet lag i valgkampen, sier Eikeland.

Det jobbes samtidig med å stable på beina et nytt styre i Tvedestrand Frp.

Vet ikke hva hun skal gjøre

Haugli sier hun har viet de 11 siste årene til Fremskrittspartiet.

Nå er hun usikker på hva fremtiden bringer.

– Det er selvsagt ikke veldig motiverende å holde på sånn ståa er nå. Vi får se hvordan utviklingen i partiet blir frem mot landsmøtet i mai. Jeg har ikke tatt noen endelig avgjørelse ennå, sier hun.

– Jeg har vært så engasjert og brennende opptatt av dette partiet og politikken. Det har vært veldig tungt å få en slags bekreftelse på at engasjementet ikke er ønsket lenger, sier hun.