Hopp til innhold

Stod på tyveriliste: – Kunne ha stjålet for flere hundre tusen

En rumensk bande ble sist helg tatt av politiet i Lørenskog, og det ble beslaglagt en liste med flere adresser til bedrifter. Blant dem var Sport og Fashion Outlet i Kristiansand.

Eier Kristian Pedersen ved Sport og Outlet i Sørlandsparken er glad for at tyvene ble tatt.

Eier Kristian Pedersen ved Sport og Outlet i Sørlandsparken sier at tyvene kunne ha rundstjålet hans butikk hvis de ikke hadde blitt stoppet.

Foto: Odd Rømteland

– Det er vilt hvor kreative de er, og at de kan finne på å gjøre sånne ting. De kunne ha stjålet for flere hundre tusen kroner, og vi måtte kanskje ha lagt ned, sier Kristian Pedersen til NRK. Han eier Sport og Fashion Outlet, som var en av flere sørlandsbedrifter på tyvenes liste.

– Vi er veldig obs på alarmer og å sjekke at alle dørene våre er låste, opplyser han.

Også bedrifter i Arendal, Lillesand, Tvedestrand, Lyngdal og Flekkefjord sto på listen.

Fant tyvegods til 250.000 kroner

Politiet mener listen viser at de siktede har planlagt systematiske tyverier over en lengre periode.

– Hvis vi merker at vi får noe slikt her igjen vil vi sette inn ressurser og prioritere det så godt vi kan, drive etterforskning på bredt grunnlag og tenke på forebygging, sier seksjonsleder for etterforskning i Agder politidistrikt, Kjell Erik Eriksen.

Rumenere tatt for tyveri

To sivilkledde vektere fattet mistanke, og avslørte to personer som har stjålet fra butikker i lengre tid.

Foto: NOKAS/POLITIET

– Er du glad for at banden er tatt?

– Selvfølgelig er jeg det, sier Eriksen.

De pågrepne mennene på 42 og 44 år ble avslørt av to vektere ved Triaden Lørenskog Storsenter, og sitter nå i varetekt i et fengsel i Hedmark. Politiet fant tyvegods for om lag 80.000 kroner i bilen deres, og tyvene hadde også et depot for tyvegods i ei hytte på Bogstad camping i Oslo. Til sammen ble det funnet tyvegods for rundt 250.000 kroner.

Tyvgods fra to rumenere

Det ble funnet flere dyre jakker på hytten som tyvene benyttet.

Foto: Politiet

Fra merkejakker til sjampo

– Vi hadde nattåpent, og to av våre vektere hadde en liten pause. To personer passerte dem med poser fulle av varer, og vekterne fattet mistanke. Da sjekket vi kameraene til kjøpesenteret, og stanset og kontrollerte dem, sier vekter Farman Halidy i NOKAS.

Mennene har stjålet dyre merkejakker til flere tusen kroner, men også dagligvarer som kaffe, konfekt og sjampo. Noen av varene i hytta var ferdig pakket i esker og klare til å sendes til Romania.