NRK Meny
Normal

Livsfarlig på E18

Dårlig rydding av veien kan kreve menneskeliv, mener motorsyklister.

Motorsykkel illustrasjonsbilde
Foto: Scan-Foto, SCAN-FOTO / Scanpix

E18 utbyggingen mellom Kristiansand og Grimstad er livsfarlig for motorsyklister og mopedister. Det mener lokale motorsyklister.

Dårlig rydding av veibanen kan kreve menneskeliv, sier leder av Norsk Motorcykkel Union Aust-Agder, Olav T. Vehus.

- Når det er jord, leire og større stein i veibanen, så er det en fare for oss på to hjul. Når det regner blir det også veldig glatt og man kan fort miste balansen, sier Vehus.

Har varslet flere ganger

Også dagpendler Svein Berli er bekymret. Han har varslet Statens vegvesen flere ganger og nå også Samferdselsdepartementet. Motorsyklisten mener at veiutbyggerne må ta grep før noe alvorlig skjer.

- Det lages farlige situasjoner uten at det er nødvendig. Det hele kunne vært fikset ved litt ekstra innstas fra utbyggernes feiebiler, sier Berli.

Rydder ofte nok

Lars Gunnar Nag

Lars Gunnar Nag i utbyggerselskapet Agder OPS, mener de gjør nok for å holde veibanen ren.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Men med to feiebiler tilgjengelig, mener Lars Gunnar Nag i Agder OPS, at veiene ryddes ofte nok. Selskapet har fått flere klager på at deler av lastebillass detter ned i veibanen. Nå håper Nag at det problemet er redusert. Men han ser ikke at stein i veibanen kan være noe problem for folk som holder fartsgrensen.

- Vi kan ikke ha en feiebil etter hver lastebil. Det feies nesten daglig, i alle fall flere ganger i uka, sier Nag, men Berli er ikke overbevist.

- Vi pendler hver dag mellom Grimstad og Kristiansand, så vi har rimelig god oversikt over hva som skjer. Den søla som ligger i veien om kvelden, ligger stort sett også i veien om morgenen, sier Berli.