Hopp til innhold

Linkin Park til Hove

Hovefestivalen presenterer i dag andre headliner til årets festival: Alternativ rock-legendene Linkin Park.

Linkin Park

Linkin Park slo igjennom i år 2000.

Foto: JIM COOPER / AP

Linkin Park har gjennom ti år opparbeidet seg en lojal fanskare over hele verden, solgt over 50 millioner album og posisjonert seg som et av verdens største band. Den 28. juni spiller bandet på en konsertscene i Norge for aller første gang, sier festivalsjef Melvin Benn i en pressemelding.

Blander metal med rock og hip hop

Melvin Benn

Melvin Benn: Linkin Park passer fint på Hove

Foto: Håvard Raustøl / NRK

– Vi er veldig fornøyd med endelig å kunne få Linkin Park til Norge og Hove. De er et moderne rockeband som blander metal med rock og hiphop stiller de nesten i en egen klasse. De er også et band som reflekterer Hoves bookingprofil på en enestående måte, siden vi alltid har prøvd å få band fra alle uliike sjangre på plakaten, sier festivalsjef Melvin Benn.

Slo igjennom i år 2000

Sekstetten fra Agoura Hills, California slo igjennom i år 2000 med albumet "Hybrid Theory", et album som solgte over 24 millioner eksemplarer og som fortsatt er det mestselgende debutalbumet i dette årtusende. Bandet, som aldri har vært redde for å eksperimentere, har ved en rekke anledninger samarbeidet med andre artsiter, deriblant tidligere Hovegjest Jay-Z på EPen "Collision Course". Linkin Parks siste album, "A Thousand Suns", kom ut i september 2010 og debuterte på førsteplass på Billboard-lista.

hove-toffen

Det er gøy å endelig kunne tilfredsstille fansen, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen.

Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

– Linkin Park har gjennom alle fem årene stått høyt på ønskelista til publikummet vårt, og jeg vet at bandet har en stor og dedikert fanskare som drømmer om å se dem her til lands. Det er gøy å endelig kunne tilfredsstille fansen, sier bookingansvarlig Toffen Gunnufsen.

Linkin Park

Linkin Park til Hovefestivalen i sommer.

Foto: TORU YAMANAKA / AFP