NRK Meny
Normal

Line ble Kjerstins stemme

Kjerstin Aune lette etter den såre, men varme stemmen som kunne synge hennes sanger. Hun fant den hos 13 år gamle Line Marie

Kjerstin Aune og Line Marie Østerhus

Line Marie (til h.) er stemmen Kjerstin Aune har lett etter.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Kjerstin Aune og Line Marie Østerhus er gjester hos Janne Aateigen på SørlandsScenen denne uka.

- Jeg har skrevet sanger i mange år, men har lett etter den riktige stemmen som jeg mente passet sangene mine. Jeg fant den da jeg hørte Line Marie Østerhus, forteller Kjerstin Aune fra Lillesand.

Spellemannsuksess

Line Marie var den gang bare 12 år og Kjerstin vegret seg først, fordi kristiansandsjenta er så ung. Men klangen og kvaliteten i sangen til den nå 13 år gamle jenta overbeviste sangskaperen.
- Jeg ble veldig glad. Det er både spennende og nytt, og jeg synes sangene hennes er nydelige. Hun er så flink med ord, skryter Line Marie, som begynte å synge for fullt for to år siden.

Etter det har hun blant annet rukket å være med i Agder teaters musikalsuksess ”Spellemann på taket”.

Sliter med sykdom

- Line Marie har en modenhet i stemmen som er helt spesiell for ei så ung jente, sier Kjerstin Aune. Hun liker å skrive sanger om å bry seg om andre. Derfor har hun også skrevet en egen sang til Line Marie, som sliter med en ryggsykdom.

McCartney-elev

Trym Bjønnes er også gjest på SørlandsScenen denne uka. Hovdengutten gikk ut fra Paul McCartneys “Liverpool Institute for Performing Arts ” i 2006. Siden har han jobbet som frilansmusiker med eget studio hjemme i Setesdal. Men med mye studiojobbing andre steder også, og mye reising og turneer.

Hos Knopfler


– Jeg trives veldig godt med dette livet, og kan ikke tenke meg annet, sier Trym. Han fikk mye oppmerksomhet da han tidligere i vår dro på turné via Twitter. Nå kommer singelen fra hans kommende debutplate som soloartist. Plateprosjektet har han levd med i mange år.

– Klart det er spesielt å utgi første plate. Plata er spilt inn flere steder. Noe i Oslo og noe i London, der jeg fikk med 12 strykere til opptak i studioet til Mark Knopfler. Det var praktfullt. Hårene reise seg på meg da jeg stod og hørte dem spille inn, sier Trym.

Roen i Mandal

Trym Bjønnes

Setesdølen Trym fant roen og inspirasjonen i Mandals skjærgård.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Singelen han nå slipper heter ”In the first place”. Teksten er på engelsk, selv om han har lovet å skrive på norsk når han blir ”voksen”. Men der er han altså ikke ennå.
Om den nye sangen forteller han at den er skrevet mens han var alene på foreldrenes hytte på ei øy i skjærgården i Mandal.

– Låten bærer preg av roen på øya, hevder Trym Bjønnes. Du kan høre selv når Trym gjester SørlandsScenen.

Har du tips om lokale musikktalenter? Send tipset til: sorlandsscenen@rk.no


.